:706:Cytat:
Zamieszczone przez mario7
NOWE - to s³owo klucz do wielu tym podobnych kwestii.
Nie wygra z tym silikon, zakrêcana po tysi±c razy stara uszczelka, zu¿yty oring czy 15 letnia ch³odnica z kruszej±cym plastikiem, zapchanymi lamelkami i wydajno¶ci± po której nie zosta³o ju¿ nawet wspomnienie.
Szkoda ¿e zwolennikami druciarstwa i sk³adania wszystkiego na si³ê z pominiêciem podstawowej warsztatowej etyki okazuj± siê tutaj osoby, które w swojej zajebisto¶ci chcia³yby uchodziæ za forumowe ikony tuningu M60 i ekspertów w dziedzinie zwiêkszania osiagów 740i, pomiarów na hamowni i kultu mocy.
Hipokryzja i amatorka po ca³o¶ci.
Jedyne zdrowe podej¶cie do tego tematu:
Tuczi te¿ zdaje siê by³ adwokatem "nie oszczêdzania" na uk³adzie ch³odzenia.Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Nie chce mi siê szukaæ cytatów, pewnie i tak po³owa znawców siê z tego wykrêci, bo przecie¿ pisz±c to czy tamto, jak zwykle mieli co innego na my¶li.
Wyciek o którym pisze powy¿ej Mrekor - rozszczelnienie insertu przewodu ch³odnicy automatu znajduj±cej siê w ch³odnicy wody, jest kolejnym dowodem na to co napisa³em powy¿ej.
Mam ze trzy takie ch³odnice BEHR'a z pod M30, na warsztacie kolejnych kilka, w gara¿u jeszcze jedn±, moge zrobiæ zdjêcie na tle dzisiejszej gazety nawet - tylko po co?
Przekonywanie zadufanych teoretyków to lipa, wysi³ek spory a etos ¿aden.
W sieci znajdujê kolejne zdjêcia ukazuj±ce takie samo uszkodzenie o jakim pisze mrekor w ci±gu 15 sekund. Na ten sam problem cierpi, albo bêdzie cierpieæ ka¿da fabryczna ch³odnica BEHR w 750i. Nie ma to zwi±zku z temperaturami, bo s³abych punktów jak widaæ jest wiêcej ni¿ ten wyimaginowany "górny lewy róg" w którym zreszt± jest przelew i sta³a cyrkulacja ch³odziwa.
Upatrywanie istoty tych uszkodzeñ w jakim¶ wyimaginowanym "podwy¿szeniu temperatury" jest i bêdzie dla mnie niedorzeczno¶ci±, podobnie jak sk³adanie motorów klasy M62 na u¿ywanych uszczelkach i silikonie, trytach, gafrze i drucie.