to sie nazywa tanie domowe sposoby naprawy ;D
Wersja do druku
to sie nazywa tanie domowe sposoby naprawy ;D
słuchajcie jest troszke gorzej ten miernik był faktycznie rozwalony.Wczoraj kolega elektryk sprawdził mi jeszcze raz na swoim mierniku i było -0,34 A cały czas nawet nie zmalało ani na chwile jak wyciagałem kazdy bezpiecznik pokolei :( Chciałbym sprawdzic ten grzebien bo jak juz pisałem wczesniej ze nawiew smiga tylko na najwyzszym stopniu wiec moze on robi jakies zwarcie , dlatego chciałbym sie dowiedziec gdzie on sie znajduje.
FIVE, jak już to mówimy o ,,mieczu,,
http://forum.7er.pl/-elektronika-za-...cz-vt14042.htm
xsilver, wkeił tam też link teraz powinienes go znalesc bez problemu
super dziekówka :D
Żeby rozładować do zera sprawny aku 90Ah w ciągu 1 dnia to pobór prądu musiałby wynosić > 3,5A. Przy poborze rzędu 0,34A czas rozładowania powinien wynieść ok 11 dni. Stawiam na aku. Przerabiałem ten temat. Okazało się że 2 letnia bateria 110 Ah "zgubiła" pojemność. Po 2-ch dniach przestawał działać centralny a ja nie mam wkładek w zamkach :)
Klapki nadmuchów też u mnie chodzą raz na jakiś czas przy zamkniętym aucie. Myślałem że to jakaś opcja przewietrzania...
Swoją drogą, przypomniałeś mi ze mam jechać na pomiar prądu ładowania bo rzadko się tak dzieje że bateria gubi pojemność. Kupiłem miesiąc temu Centrę 110Ah i trzyma ponad tydzień (nie jeżdżę Betą z powodu skrzyni).
Mam problem z rozładowującym się akumulatorem, miernik pokazuje pobór ~0.51, wypinałem po kolei wszystkie bezpieczniki, nic się nie zmieniało, dopiero po odłączeniu kabla zakreślonego na czerwono wartości na mierniku spadły do 0.03, tyle że odłączając ten kabel od aku w samochodzie nic totalnie nie działa. Co to za kabel i jak rozwiązać ten problem?
http://images45.fotosik.pl/1236/f5965c0056a9b1f1m.jpg
http://images40.fotosik.pl/1226/c8cafaa6b2b9c4eem.jpg
Z góry dzięki za pomoc ;)
Witam podłączę się pod temat bo mi rozładowywało również aku. -nie wytrzymałem i poszedłem sprawdzić-u mnie jest 0.65A:o -ale po odłączeniu bezpiecznika nr 20 w skrzynce i jednego pod tylnym siedzeniem -wszystko spadło do 0.03A ale auto nie zapaliło po wyciągnięciu tych bezp. i pożniej po ich wsadzeniu również- już sam nie wiem. może ktoś napisać od czego jest nr 20.... -hmmmm ciekawe czy ma to związek z brakiem wstecznego-;)!! a to w innym wątku opisałem.
Witam,ja również podpinam się pod temat,latem auto śmigało aż miło przyszła temperatura w granicach zera na kompie wyświetlany jest komunikat grzanie świeć ( 740d ) i auto kreci ale przymulone i moje pytanko jest następujące " czy możliwe jest ze któraś ze świec żarowych jest trafiona i pobiera prąd ??? wystarczy jedna nocka auta pod chmurką przy temp. pon. zera i
nie ma chęci odpalać. Aku nowy w marcu kupowany.
To, że auto Ci nie odpala będzie winą niesprawnych świec to raz, wszystkie do wymiany, świece żarowe wymienia się co drugą zimę. To, że rozładowuje Ci się akumulator to inna sprawa. Między świecami, a akumulatorem jest jeszcze moduł nimi sterujący i przekaźnik(i), więc nawet jak świeca jest sprawna, a grzała by cały czas to przy średnim prądzie świecy przy temperaturze 700 stopni równym 8 A, rozładowała by Ci akumulator w kilkanaście godzin, zakładając, że masz około 140Ah, nie wiem dokładnie jakie są w twoim silniku. W normalnych warunkach co prawda u mnie jest silnik M70, grzania świec nie ma, ale zimą zdarzało mi się nie odpalać auta przez trzy miesiące(w garażu temperatura około zera), może nawet dłużej, po czym odpala od kopa. Mam akumulator Centra Futura 95Ah. Musisz szukać przyczyny gdzie indziej.
mam 110 Ah i 920 A BOSCH SILVER dręczy mnie ten problem bo co zima jest problem,oddam auto do elektryka niech z nim powalczy:)