heheh no cóż we dwóch zawsze raźniej :)
mam nadzieję że w tym miesiącu dostane pewną paczuszkę a w niej m.in. lusterko z fotochromem już pewnym
Wersja do druku
heheh no cóż we dwóch zawsze raźniej :)
mam nadzieję że w tym miesiącu dostane pewną paczuszkę a w niej m.in. lusterko z fotochromem już pewnym
PawelM., hehe no to gratulacje z zakupów
dzis odebralem lusterko jest pokretło O I jest czyjnik w prawym górnym rogu jest czujnik z tyłu w lewym dolnym rogu, wiązka 10 przewodów, jutro czeka mnie podłaczanie. mam nadzieje że dzieki Waszym wskazówką da się podłaczyć i bedzie działac.
daj znać jak Ci pójdzie to podłączanie bo też sobie ostrze zęby na takie lustro...
no i napiszcie jak to działa w praktyce w dość starym przecież, wydaniu BMW :)
no i kicha, wtyczka w samochodzie nie obecna. znalazłem tylko wtyczkę z 3 pinami kolory brązowy z paskiem pomarańczowym, czerwony z paskiem zielonym, szary z czarnym, alarmu fabrycznego w samochodzie brak. Ma ktoś jakiej pomysły?
rodzinabmw masz tak samo jak ja. Też miałem wtyczkę na 3piny a lusterko z fotochromem na 10 pinów ale ja wyciągnąłem piny z wtyczki i podpiąłem te 3 piny w lusterko według schematu mongoosa z działu zrób to sam e38 i wszystko hulało jak trzeba. A teraz dostałem lusterko przedliftowe z fotochromem i tym paskiem z funkcją auto i tam mam 3piny także powróciłem do oryginalnej wtyczki
mozesz napisać jak podłaczyłeś wtyczke 3 pinową do lusterka które ma 10 pinów, wtyczka z samochodu nie wejdzie do wtyczki z lusterka, kolory w mojej wtyczce opisałem wyżej u Ciebie były identyczne?Cytat:
Zamieszczone przez PawelM.
napisałem wcześniej, że wyciągnąłem piny z wtyczki i w ten sposób miałem 3 kabelki zakończone już konektorkami, które wystarczy tylko wpiąć w odpowiednie piny w lusterku. Tak kolego też miałem takie kolory kabelków
brązowy z paskiem pomarańczowym -
czerwony z paskiem zielonym +
szary z czarnym wsteczny
wg tego co zauważyłem to w kostce ori z lusterka (10 przewodów) potrzebujemy przewody-brązowy z paskiem pomarańczowym (PIN 10 - masa), niebieski z paskiem żółtym (PIN 1 wsteczny), różowy z paskiem białym (PIN 3 +), w tej wtyczce którą ja mam 3 PINowa są przewody brązowy z paskiem pomarańczowym ( masa), czerwony z paskiem zielonym ( +), szary z czarnym (wsteczny). połączyć i powinno działać. później napiszę czy działa. podziękowania dla Pawła za pomoc.
http://forum.7er.pl/schemat-lusterko...ight=fotochrom
Marcin masz kawałek kabla z końcówką do tego lusterka ?
reszta tak jak na schemacie