Asc po wyłączeniu niema 100% kombinacja przyciskiem powoduje 100% udowodnione w praktyce potwierdzone przez mistrza driftu ognia :D:D
MOD: Ale o co w tym poście chodzi?
Wersja do druku
Asc po wyłączeniu niema 100% kombinacja przyciskiem powoduje 100% udowodnione w praktyce potwierdzone przez mistrza driftu ognia :D:D
MOD: Ale o co w tym poście chodzi?
Ja w ogóle nie zrozumiałem co kolega miał na myśli. Proponuje zacząć pisać bardziej po polskiemu :]
naciskasz przycisk Asc w odpowiednich ilościach masz brak kontroli w 100%
No kurcze - nie rozumiem.Cytat:
Zamieszczone przez oizo_pl
Wyłączenie ASC powoduje całkowity brak jakiejkolwiek trakcji. To bardzo prosty system i zapalenie kontrolki powoduję odłączenie trakcji.
Całkowicie
nie ona jest wyłączona w 80% a nie w 100% i mało kto o tym wie:) mowa tu o Asc
"wyłonczona" :hah: Dobrze że ty wiesz, wydaje mi sie że jest w 70% jak myślisz? 8/ ogień mistrz to jak ASC na 80% :hah:Cytat:
i co sie pniesz :razz: ! co to ma zaznaczenie czy jest 80 czy np 78.000001.....% nie ważne mowa o pełnym wyłonczeniu ASC :razz: :razz: :razz:
Panowie- nie ma co się spinać.
I ja poproszę o dane dlaczego wartości odłączenie 70%, 80% bo ja jestem niemal pewny ze ASC odłączone nie działa w 100%
Inna sprawa to wyzej wspomniane przyhamowanie tylnych kół. Ja się pytam wprost - JAK??
W ogóle nie załapałeś ironii i dalej piszesz "wylonczyc". Bzdury piszesz i tyle. Naciskasz guziczek raz i palisz kapcia dopoki Ci sie motor nie rozleci.Cytat:
W E32 aby była możliwość przyhamowywania któregoś z tylnych kół stosowano dodatkową pompę - układ wtedy wygląda tak - http://www.realoem.com/bmw/showparts...91&hg=34&fg=15Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
W e38 zastosowano już nowszą pompę ABS (taką jak w późniejszych e34), dzięki czemu nie było konieczności stosowania dodatkowej do ASC+T - jednak była konieczność pociągnięcia drugiego przewodu hamulcowego na tył (muszą być oddzielne na każde koło, aby mogły hamować oddzielnie).
Układ ASC+T w e38 wygląda tak - http://www.realoem.com/bmw/showparts...21&hg=34&fg=15
Oczywiście inne były także sterowniki abs/abs+asc+t i ew jakiś moduł.