-
Nie wiem jak u was ale chciałem przestrzec że nie zawsze sprężyny z e34 pasują do e32. Zamówiłem sobie zestaw MTS do e34 40/35 i rozebrałem tył patrzę a tu dupa sprężyny są za wąskie i nie wchodzą na amortyzator ,nie leżą w gumie z przodem jest wszystko w porządku. Myślę że chodzi tu o po lift Jak by mi nie chciał przyjąć koleś z powrotem bo miną już miesiąc od kupna to chętnie się ich pozbędę z rabatem .;)
-
Dzuda to ile masz w końcu przy tych pomiarach??Ostatnio jak mierzyliśmy to nasze auta miały identyczne odległości od poszczególnych puknktów a tutaj czytam wcześniejsze posty to się różni..zmieniałeś coś od kwietnia? Bo albo moja siadła albo twoja unisoła :) masz te sms-y ile tam Ci pisałem? ;p
-
Właśnie nie mam.A rozmiar opon nie będzie miał na to wpływu?Z tego co mierzyliśmy próg jest na porównywalnej wysokości.Od kwietnia coś tam się z tym bawiłem bo zmieniałem amorki i sringi w wakacje o czym wspomniałem na gg.Po zimie coś pomyślę jeszcze nad tym tematem bo teraz przy tych temp straciłem całkowicie ochotę na siedzenie w garażu ;)
-
panowie podlacze sie do tematu...a mianowicie uporalem sie dzis z wymiana sprezyn z przodu i...poszedl dęba jak cadilac z 70roku.....tragedia.dodam, ze zmienialem, bo poprzedni wlasciciel upieprzyl sprezynki kątówką i jeszcze tak, ze wogole nie pasowala na dole w swoje wyznaczone miejsce...wiec kupilem "nowe" w dobrym stanie od autka przywiezionego z niemiec i rozbieranego na czesci.e32 dawca taka sama jak moja m30b30 automat nawet ten sam rok.i mialem ogromny problem sciagnac te sprezyny zeby je zmiescic.jak juz wszytsko spasowalem to jest tragedia:( jaka moze byc przyczyna? pomocy, bo juz jestem sklonny isc do garazu i zalozyc tamte poucinane, bo wyglada masakrycznie...
pozdrawiam
-
Zmień na jakieś obniżające
-
ile musze dac za obnizajace i gdzie najlepiej takie kupic?a tak wogole to najchetniej jakies uzywki, bo ostatnio juz tyle kasy wladowalem w auto, ze licze kazda zlotowke ostatnimi czasy:( bo gosciu od ktorego kupowalem te oryginalne e32 dzis mi powiedzial, ze mam moze cale mcphersony od m60 a nie od m30 a on e sie roznia i dlatego tak poszla w gore....jest wogole traka opcja?
-
Sprawdź allegro jeśli chcesz używane,od E34 pasują również. Myślę że macpersony są takie same.
Koszt używanych to ok 100-150zl
-
a te co kupilem to co to za wynalazek?? u niego w tej e32 byly eleganckie, normalnie wygladaly, a u mnie wypier..... auto w powietrze:/ jakbym startowac mial zaraz:) i jak te bede chcial sprzedac do ile wolac za takie sprezyny?jakas taka rozsadna cena... a na allegro zaraz wbijam i czegos tam poszukam, skoro mowisz ze od e34 tez pasuja:) ale minus ile powinienem szukac?bo totalnie jestem laikiem w tym temacie:P
-
To już tylko od Ciebie zależy ile chcesz MM.Myślę że -40mm już jest ok ale ja bym szukał -60mm.Może gwint wrzucę to mogę Ci swoje opchnąć ;)
-
kolego jak będziesz gwint ładował to pogadamy o twoim zestawie springów