Ja mam M60, więc niech ktoś inny odpowie.
Wersja do druku
Ja nie mam ani M60 ani M62, ale się wypowiem. Czysto z punktu widzenia inżynierskiego mojego :)
Jeśli chcesz dopasować pokrywę do uszczelki, to zacząłbym od kupienia docelowej uszczelki, a wtedy zobaczysz jak ona jest skonstruowana i co konkretnie trzeba zplanować. Może wystarczy rant zplanować, a bolce nadal będą konieczne do zostawienia do pozycjonowania. Warte zastanowienia. Ewentualnie nawet w uszczelce wyciąć otwory na bolce pozycjonujące, ponieważ są one istotne. Kup uszczelkę i będziesz wiedział co zrobić.
Panie i Panowie,
Do eibach pro kit -25mm seryjne odboje czy jakieś krótsze?
E65 745i 2002
Pozdrawiam i proszę o pilna odpowiedź
Na temat poszerzania felg - felgi z Land Rovera, 7,5x19, zapasowe/dojazdowe. Da siÄ to poszerzyÄ? Czym róşniÄ siÄ felgi dojazdowe od zwykĹych stalowek?
Seryjne jeszcze podejdÄ , do -35 na spokojnie ;)
Edytuj posty!
Czy to normalne ze po wymianę uszczelek pod kolektorem ssącym po pierwszym odpaleniu silnik nie pracuje równo ? M62
Ta rurka która idzie od odmy przez cały kolektor, to ma być wciśnięta na maxa od strony odmy czy przepustnicy ? Jest możliwość pomylenia wtyczek ?
Od przodu jest o-ring i wejście swobodne. Od strony odmy jest taka zapinka, której nie da się zapiąć jeśli rurka nie jest w prawidłowej pozycji (tak przynajmniej jest w M60). Innymi słowy - z żadnej strony nie da się jej wcisnąć "na maxa".
Raczej ciężko z pomyleniem. Nie pamiętam jak jest po stronie pasażera z czujnikiem położenia wału i czujnika stukowego.
Siema, pytanie odnośnie boczków pod rolety, zmieniłem i coś mi z tyłu odstaje i nie idzie o nic tego zlapać, czy do takich boczków są jakieś inne chromowe listewki czy zostają te które były bez rolet?Dorzucam zdjęcia. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6d674c72aa.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6c8fea050a.jpg
Witam
Podrzuci ktoś na szybko moment dokrecania uszczelek dolotu dla silnika M73? Jesli w ogole takie wytyczne sa?
ttrol dziekuje bardzo :) Mam też pytanko odnosnie kabli zaplonowych do M73. Wcześniej byly dostepne BOSCH w hurtowniach motoryzacyjnych. Ale przewertowalismy w warszracie wszystkie hurtownie i stany zerowe. Ma ktos pomysl gdzie mozna je zdobyc poza ASO w jakichs rozsadnych pieniadzach?
posiadam e70 z 2013r, z USA, jest tam radio z dyskiem , a potrzebuje dokladnie Polskiej mapy. jak to sie wgrywa? na czym? itp
Jakie są objawy kończącej się sprężarki klimy ? Da się to jakoś wyczuć ? Mam tak ze raz mrozi ok a raz wcale.
Podobne objawy miałem miałem kiedyś w passat'cie b6 i winowajcą był jakiś zawór (chyba rozprężny) który przycinał się.
co to za wzór felgi?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3bcd1d073a91f7e0
Witam szanownych
czym rozni sie zderzak w e38 przedlift a polift? czy poliftowa skorupe zderzaka zaloze do przedlifta? zakladajac ze oba maja pdc
nakladk progowe polift do przedlifta - jak zmontowac i jak potem podnosic auto? czy jest dostep do tych zaslepek na podnosnik?
Skorupa przedlift /polift jest taka sama , dostępu nie ma bo od dołu się wtedy auto podnosi, trzeba kupić takie elementy plastikowe dla podnoszenia.
Takie kostki musisz od dołu progów zamontować . https://allegro.pl/oferta/podkladka-...e39-5890372664
Zajedź gdzieś na schrot. Wszystkie bety takie miały jak je miały :)
Panowie, rzecz się rozchodzi o DSP a dokładnie o półkę z tyłu (nie w bagażniku). Nie mogę w WDS znaleźć tego głośnika, dokładnie chodzi o prawy. Gdzie idzie ta 3 pinowa wtyczka od niego ?
oooooooo WDS, napisz z jakiej przeglądarki i systemu korzystasz??
Ja sprawdzałem na 3 komputerach i 3 różnych przeglądarkach i nigdzie nie wczytuje mi lewej części z "drzewkiem", instalacja i akutalizacje JAVY nie pomagają,
Komputery mają wspólny mianownik: windows 10.
Jest jeszcze apka WDS na androida w sklepie play, ja z niej korzystam.
Wie ktoś jak zamontować elektryczną rolete? Chodzi głównie o montaż do tylnej półki bo w rolecie mam 3 wystające śruby, w blasze pod półką są 3 otwory zaslepione, wyjąłem zaślepki i śruby wchodzą na swoje miejsce ale nie ma dostępu od spodu z bagażnika żeby założyć nakrętki, jak to zrobić? Roleta polift samochód przedlift a z tego co wyczytałem różnica jest tylko taka że sterowanie w polifcie jest w panelu a w przedlifcie oddzielnie więc to nie problem tylko nie wiem jak ją przykręcić...
No to 2 szybkie :)
1 czy idrive (w sensie samo pokrętło) jest takie samo we wszystkich BMW - czyli czy załóżmy od F25 X3 X4 F15 X5 F16 X6 podejdzie do F02 na zasadzie wyjmę swoje włożę inne?
2 jaki rozmiar maja nerki w F01 - chodzi mi o rozmiar wewnętrzny - czy ma to być 390 mm szerokie na 220 mm wysokie?
Witam
Pacjent E38 750i temat przekładnia kierownicza.
Dwa pytania do kogoś kto tam zabrnął:
1-czy da sie z zewnatrz, bez wyciagania przekladni wymienić uszczelniacz na wałku z wieloklinem? Ten który łaczy sie z kolumna kierownicy?
2-czy da się wyciągnąc przekladnie bez zdejmowania sanek?
Swoja drogą napisze tylko że w tamtym roku przy odbudowie auta, przekladnia byla regenerowana na ulicy słomianej w Warszawie.Koszt ok.800zł przejechala 4000 km i sie polalo tak ze wciagu kwadransu wyleciał caly płyn. Sami ocencie czy godni polecenia.
Wie ktoś co trzeba wymienić jeśli lewarek zmiany biegów ma luz na wbitym biegu? Mowa oczywiście o manualu.
Zadzwoń do tego gościa czy ten cały zestaw pasuje też do e38. Ja myślę ,że tak skoro pasuje do e39. Lepiej wymienić cały zestaw ale główym winowajcą przede wszystkim jest ta tulejka teflonowa. Co do wymiany to Ci dokładnie nie powiem ale z tego co pamiętam bez kanału się nie obejdzie a przy całym zestawie na pewno musisz być pod autem.
Ok ogarnę to, dzięki wielkie za pomoc!
Panowie. Silnik m62 3.5. Jaki powinny być odczyt vanosa w inpa ? Na biegu jałowym, czy dodaje gazu czy nie mam 0.
Dla porządku: M62TU ma VANOS, a M62 nie ma.
Chodzi o analog values 3 w INPA, Camshaft position? Powinno się zawsze trochę ruszać, a po dodaniu gazu skoczy trochę i spadnie.