-
Panowie, mam pytanie o dokodowanie odtwarzania MP3 w BMW E61. Rocznik 2006. Zmieniarka na 6 CD w schowku pasażera, duża nawigacja. W E65 z 2005r. chulało bez problemu, w E61 z 2006 czytać MP3 nie chce. Wczoraj dopisałem do FA w CAS i LMA "+KMP3", ponadto sprawdziłem kodowanie modułu CAPPL i w nim MP3 miałem już ustawione "full". Ale zakodowałem go jeszcze raz plikiem .MAN odczytanym wcześniej.
Mimo tego, nawet po odczekaniu aż auto wygasi i zrestartuje moduły, ciągle nie odczytuje żadnej płyty z MP3. Zwykłe CD czyta bez problemu.
Czym to może być spowodowane?
-
Możliwe że źle nagrywasz, albo poprostu za stare jest na MP3, spróbuj softa podnieść wszędzie do najnowszego i levela.
Ostatnio miałem 545i 2004/2005 nie paimętam, i level z 2012 roku i MP3 śmigało i w DVD i w zmieniarce.
-
Powinno śmigać, kiedyś kumpel miał z tego samego rocznika E61 i odtwarzało bez problemu. Softu raczej nie podniosę, bo mam tylko zwykły kabelek USB i ponoć jakiekolwiek próby aktualizacji CCC lub innych elementów połączonych światłowodem to praktycznie pewne uwalenie modułu. Gdzieś w necie widziałem, że tylko moduły sprzed 08.2005 wymagają podniesienia softu, ale może i w moim przypadku to jest klucz do rozwiązania problemu.
-
Czy to znaczy ,że w E65 z 2003 roku też tak można zrobić żeby Mp3 czytało ????
-
Tylko w czytniku w desce o ile się nie myle, żeby zmieniara oblatała to to musisz mieć odpowiednia z LCI i MMI LCI.
-
W E65 tylko poliftowa zmieniarka potrafi czytać MP3. Nie ma możliwości uruchomienia MP3 w odtwarzaczu CD w tunelu środkowym
-
a ja mam pytanie czy można ZAKODOWAC w e65 że po wyciągnięciu kluczyka odsuwa się fotel i np upuszcza się powietrze z fotela a znów po ponownym odpaleniu przysuwa i pompuje?? bo u znajomego w e65 tak właśnie jest zakodowane.. kierownica się chowa i sama ustawia. tylko chodzi.o fotel . jeżeli tak to co trzeba zmienić i gdzie z góry dzięki:)
-
Panowie, mam problem z matą kierowcy wykodowałem ją zmieniając wpis ERKENNE_SBE1_MATTE_FA na nicht_activ i odłączyłem moduł SBE pod fotelem, skasowałem błąd i poduszka się nie świeci.
Poziom wiedzy mam niestety ograniczony, proszę mi powiedzieć czy dobrze to zrobiłem?, czy poduszki w razie wu się uruchomią?
-
Witam orientuje sie ktoś czy da radę w poliftowym lm2 zakodować światła dzienne na halogenach przeciwmgłowych? Szukam w dummy ale nie widzę takiej opcji
-