A w F01 w dieslach też to jest ? Suma kosmiczna ale jak daje rade to chyba warto ?!
Wersja do druku
A w F01 w dieslach też to jest ? Suma kosmiczna ale jak daje rade to chyba warto ?!
Tylko w 750xd i wtedy jest w standardzie nie ma opcji bez.
W 750i mozna tak i tak.
Pomijając fakt, że auto do roboty, to miło byłoby gdyby wszystkie ogłoszenia były w ten sposób pisane, zamiast "bez wkładu finansowego"
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7-ID6yqGMj.html
Norma w ogłoszeniach po leasingowych. Skopiowany z opinie rzeczoznawcy. Na stronie Getinu pewnie jest pełny raport w PDF do pobrania.
Posprzątałem, a teraz trzymajmy się tematu...
Dla odmiany chyba pierwsza 750 co przejechała ponad 300 tyś km http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID6yzD9b.html
Auto tak ale czy silnik i skrzynia ....hmmm nie wierzę
Ciekaw jestem opinie na temat 740 ale w benzynie - jak to się sprawuje ? Czy te silniki też są mocno wadliwe ?! Mało ich w PL ale więcej w de - może warto iść w tą stronę i a c..j no iść na całość i lpg założyć :D ?!
740i szukałem też,nawet bardziej.Ale znaleść coś ciekawego......Wtryski te same,silnik też lubi paść od lejących wtrysków.Tylko malo tego i nie widać.Osiągi podobne do e65 745i,więc już ok.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Na pewno te same wtryski? na zdrowy rozum R6 powinno być mniej problematyczne niż v8
Napisalem to bardziej z uśmiechem, chociaż nie jestem jakimś przeciwnikiem lpg a własnie od niedawna są już instalacje dedykowane do aut z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Instalacja ta wykorzystuje pompe wtryskową benzynową. Nie dam sobie glowy obciąć ale wydaje mi się,że auto wtedy chodzi nie tylko na gazie ale wtryskiwane jest też w jakimś procencie paliwo.
Tak sobie oglądam ogłoszenia F od dłuższego czasu i co ciekawe, że po za wpisami, że silnik został zmieniony to jeszcze nie spotkałem z uszkodzonym . Hmm czy może aso nadgorliwie je wymienia ? Czy po gwarancji ludzie inaczej podchodzą !? Kumpel mówi, że często wymienia pojedyncze wtryski i jest ok. Hmm !? Tak se gdybam po prostu.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...4&pageNumber=2
Pół bańki pękło ;) Ciekawe czy łańcuch zmieniony.
Jak na pół mln to świetny stan skór. Też mnie ciekawi ten łańcuch, no ale jest przykład, że użytkowane z głową F potrafi zrobić pół mln, i chyba jeszcze trochę zrobi, pod warunkiem że nie jest to "X" kolejny silnik w niej.
Jak trafi do Polski będzie miała 130 tys na blacie :)
I każdy powie - OOO jaka zadbana, widać że ma tylko 130 :D
Kupiłbym ją nawet ale nie jest to w 100% to co bym chciał.
W tej benzynie http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...4&pageNumber=2 z tego co zrozumiałem olej co 12 tyś wymieniany. Ciekawe czy tak zaczął przed czy po wymianie silnika
Musiał chyba wymieniać od początku co 12 tyś a potem rzadziej i mniej mu zależało, skoro silnik dobił do 320tyś, a 90% serwisowanych wg zaleceń ASO ma wymieniany silnik przy ok 100tyś.
Dwie sztuki i dwa dobre przykłady że jak się dba to się ma.
@Damned ....Ja nie jestem handlarzem :bump2:
To że silniki benzynowe wymagają nowego motoru po około 100-130 tys km to fakt, mnie zastanawia coś jeszcze :)
Mianowicie czy wkłądając nowy silnik znów mamy taki sam czas (przebieg) na awarię? Czy po kolejnych 120 tys to samo?
Czy tylko motory (montowane w fabryce) są wadliwe czy każdy?
Wersje LCI były pozbawione wadliwych silników. Nawet na allegro ciężko ich spotkać. Pytanie czy wkładają silnik dalej ten przedliftowy wadliwy czy już z wersji LCI.
A ja wam powiem że to nie silniki tylko wtyskiwacze były wadliwe.Tyko zanim do tego doszli to popadały motory.W 750i przed fl trzeba bacznie sprawdzać stan wtryskiwaczy.Trzeba co 5-6 miesięcy sprawdzać ich stan,robić aktualne softy silnika,a motorek będzie chodził.
Tak wiemy, ale napisałem ogólnie, bo jak ktoś się kapnie, że wtrysk leje to już silnik jest do wymiany.
Jaro5, Ty chyba miałeś wymieniany silnik ? na jaki? ten sam czy pozbawiony wadliwych wtrysków?
Znaczy jak wtrysk leje to nie jest silnik od razu do wymiany.Ale jak ktoś będzie jeździł z takim wtryskiem,to po pewnym czasie silnik zacznie brać olej,bo cylindry idą w piz....u.Potem zapychają się katy i silnik się topi.Widać to w stanach na aukcjach.Kupując 750i to loteria,co się trafi.Sprzedawca zawsze powie,że oleju nie bierze.Widziałem takie,jak szukałem F01.Na pytanie po co mu olej w bagażniku ????? klient się zmieszał.Ja miałem to szczęście,i trafiłem z nowym motorem,wtryskami.Oleju grama nie bierze,więc jestem hepi.Silnik i wtryski z 2014r,mimo to sprawdzam wtryski u kumpla i oliwa co 10tyś.
Czyli jeśli się nie mylę ten sam silnik co w wersjach LCI, bez wadliwych wtrysków.
W LCI jest całkowicie inny układ wtryskowy,i wtryskiwacz kosztuje coś koło 200pln.
Wersje LCI??
Chodzi Wam o pojęcie z marketingu?
Life Cycle Impulse? czyli cykl życia produktu?
Nazwali LCI a oznacza lifting
Pomyliłeś "Life Cycle Impulse" z "Lifetime cycle" :)
Poniżej ogólnikowe porównanie LCI vs Facelift:
http://www.bimmerfile.com/2008/05/06/facelift/
Hej .
Czytam , czytam bo własnie jestem na etapie podjęcia decyzji o zakupie ( albo nie) F02 750 z 2011 roku . Przebieg 126tys. , silnik wymieniony przy 98tys. + 4 wtryski - 4 bmw zweryfikowalo , że są ok. Oczywiście jak kupie to i te 4 idą do smietnika.
Autko ma pełną , udokumentowaną historię serwisową . Zastanawiam się czy aktualne wtryski są już na tyle poprawione , że wytrzymają dlużej niż 40-50 tys. , czy też dalej sa tak zlej jakości ?
Rzeczywiście po weryfikacji w bardzo dobrym serwisie ( nie ASO ) bmw dowiedzialem się , że problemem wymiany silnikow jest ich destrukcja z powodu lejących wtryskow , a później to juz to wszystko co tu opisano. Czyli paliwo do oleju , ktory rozrzedzony nie daje dobrego smarowania więc możliwe awarie panewek , pierścienie , rozrzad. W konsekwencji wymiana silnika .
Doradźcie brać to autko??? Jest piekne , oczywiście L , wszystko co można mieć na pokładzie , fajna kolorystyka itp. Trochę obawiam się tych wtrysków , ale może robią już lepsze?
Co sądzicie? Diesla nie tykam :RpS_wink::
Ja takie wziolem po wymianie silnika i wtrysków.Jest mega frajda z takiego auta.Te nowe wtryski podobno są poprawione.Ale ja i tak kontrolnie co pare miechów jade sprawdzac ich patametry.Narazie sa ok.Noweho typu wtryski mają napisy jak by z pod lasera,taka grawerka punktowa.Bierz auto,bedziesz hepi.Żaden kopciuch nie da takiej frajdy
Zapodaj fotki auta w odpowiednim dziale.Może coś wypatrzymy co by na cenie moglo by decydować.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Nie wiem czy płakać czy sie śmiać jak się czyta i słucha o tych F . Że też BMW takie gowno zrobiło. Gorzej nisz VW.....ech Fiat po 100kkm silnika wymieniać nie musi. Wstyd.
Ale tylko do 100kkm. Potem już nie ma żadnych Jasiu :bowl:
Diesel to chyba jedyna alternatywa do tego modelu......niestety ...I ja to napisałem ?
Jak ktoś ma pieniądze, to się takimi pierdołami nie przejmuje ;)
Uwierz mi, że kazdy się przejmuje ;) Nikt nie ma ochoty oddawać auta do naprawy co chwile szczególnie jezeli wydał na nie setki tysięcy. Prezes firmy mojego kolegi oddał 7er i wziął Audi A8 bo miał dosyć ciagłych awarii . Często słyszę o takich przypadkach. Znajomy kupił do firmy kilka Q5 i też wszystkich szlak trafiał jak co chwila musieli olej dolewać.
Gdyby bogaci się nie przejmowali wydatkami to byli by biedakami .