Kwestia gustu :) Moim zdaniem w222 jest ładniejsze.
Wersja do druku
Kwestia gustu :) Moim zdaniem w222 jest ładniejsze.
Jakieś trzy tygodnie temu widziałem na autobanie w DE nowe 7 . W dodatku "Werkstattwagen"
Jest superr :highly_amused:
Zastanawia mnie co blacharze będą używać do sklejania powypadkowych sztuk zamiast karbonu
Kartonu :)
Szpachli - a czego ?!
No nie do końca, niektóre elementy dachu są wykonane z karbonu, nie ma tam blachy, więc ciekawe czym to zastąpią, chyba, że będą rzeźbić z blachy
Szpachla do plastiku też sie nadaje, pianki sie trzyma, więc co tam karbon :)
Pracuję firmie w której robimy części między innymi z włókna węglowego do tej 7-demy, nawet wdrażałem te projekty
To auto składa się do połowy (do linii szyb ze stali i aluminium ) powyżej słupki i pałąki dachu kompozyty węglowe.
BMW podaje że udało sie im obniżyć w stosunku do ostatniego modelu 40 kg - po zastosowaniu "węgla"
To takie kilka ciekawostek , ale jak panowie z BMW przyjeżdżają i widzą moja E38 to mówią że to były dobre samochody :)
jeszcze jedno samochód będzie bardzo ciężko naprawić - mówię o budzie ponieważ jest cały klejony
Według mnie ta nowa 7 jest przepiękna.
Ktoś ma jakieś przecieki o topowej?
Dziś trochę szperałem to najwięcej info jest o 6.6 V12 z Wrighta, tam ma 623 hp i 800Nm a tu ma być minimalnie zmieniony. Po ringu latała już dawno, a o premierze cisza. Może ktoś wie coś więcej? :)
Z takim motorem to musiałaby być bardzo ciekawa siódema :)
Zostałem poproszony o zrobienie kilku zdjęć nowej 7er. Robi wrażenie. :D
https://c2.staticflickr.com/6/5629/2...de41f0a1_c.jpg
https://c2.staticflickr.com/6/5673/2...0733b96d_c.jpg
https://c2.staticflickr.com/6/5672/2...f4d18b21_c.jpg
https://c2.staticflickr.com/6/5691/2...fc0d6c71_c.jpg
Reszta zdjęć także z innymi modelami: https://www.flickr.com/photos/781939...57658034136613
Pozdro :)
Mamo....
mówcie co chcecie... dla mnie PETARDA wózek...
bardzo mi się podoba.... cena niestety dalleko poza moim zasięgiem narazie....
extra wóz.
dzięki za foty
Jest prześliczna. Zazdroszczę wszystkim, którzy za miesiąc będą mieli ją w garażu ;)
Swoją drogą - 730d 265KM i 620Nm - podejrzewam, że bardzo przyjemnie się tym jeździ... ciekawy moment obrotowy, 2 turbinki robią swoje.
Można powiedzieć, że samochód jest kosmiczny. Pod każdym względem. Sam rozmiar auta robi wrażenie. Wersja long ma chyba 5m25cm długości. Felgi 20" przy tej budzie nie wyglądają na duże, zwłaszcza że jeszcze sporo jest miejsca w nadkolach. Wnętrze bajka - fotele i cała przestrzeń z tyłu to dosłownie brak słów. Nie rozsiadałem się za bardzo bo auto jest nowe - bez przebiegu, ale będąc przez chwilę we wnętrzu zdążyłem ''odczuć'' ten luksus. Cena faktycznie poza zasięgiem. Najtańsza wersja (z najmniejszym silnikiem 3.0d) kosztuje 398.500 zł. Auto ze zdjęć to 730Ld xDrive i cena tego dokładnie egzemplarza - jeśli dobrze pamiętam to chyba około 630.000 zł.
No na prawdę mi się podoba...
Ale materiały użyte w środku na poziomie e65
Wysłane z mojego HTC One
samochód ładny i ciekawy stylistycznie
ale to jest auto naprawdę dla wybranych ilość elektroniki gadżetów plus jakość dzisiejszych fur oznacza, że po 3-4 latach to będą jeżdżące skarbonki wg mnie bmw robiło auta typowo ( i nic w tym dziwnego to ich odbiorcy w końcu ) dla pierwszego posiadacza
z tych wszystkich modeli po e38 ta wyglada dopiero dobrze :)
Zgadzam się z przedmówcą...
myślałem tak o serii F... ale tutaj wszystko w temacie...
kozak po prostu...
Ja mam tak że jak zobaczę auto pierwszy raz to w wiekszości nie od razu przypada mi do gustu. Z nową siódemką serii G było jednak zupełnie inaczej. Auto robi bardzo pozytywne wrażenie z zewnątrz. Kiedy zaś zaglądamy do środka robi się napraaaawdę przyjemnie, luksusowo, dostojnie. Jestem naprawdę baaardzo pozytywnie zaskoczony tym w jakim kierunku poszły zmiany. I czytając komentarze odnosnie tego auta odnoszę wrazenie że spodobała sie ona wiekszości forumowiczów. Przypominam sobie premierę E65 kiedy to podniosło się oburzenie, następnie seria F, było juz dużo lepiej, no i teraz G . oby BMW podążało dalej tą ścieżką. pozdrawiam
Miałem okazję się przejechać, byłem w delegacji w Bristolu ostatnio. Jak dla mnie kolejne plastikowe wozidło. Dużo karbonu, opukałem całą :)
Widać taka tendencja w produkcji samochodów, zamiast wykwintności są gadżety. Wszystko tak delikatne w środku, że miałem wrażenie, że mogę coś urwać. Z całą pewnością już mi się nie chce uczyć tych wszystkich nowinek, nauczyć się ze wszystkich gadżetów korzystać zajęłoby chwilę. Podejrzewam, że target 50+ również nie będzie się delektował elektroniką.
Ciekawe jednak jak się sprawdzają te laserowe światła, jeździłem w dzień.
W ubiegłym roku natomiast jeździłem nowym Lexem LS 600h, akurat znajomy z rodziny zakupił, i dla mnie to jest symbol stylu, szyku, smaku i doboru materiałów. BMW moim zdaniem od jakiegoś czasu postawiło tylko na gadżety. Można jeszcze robić auta, które w środku wyglądają jak meble ala rewolucja francuska. Tego właśnie oczekiwałbym po topowej limuzynie.
Materiały delikatne czy nie, takie same jak w innych modelach BMW. Ja również dzisiaj pomacalem i obejrzałem nową 7. No cóż wrażenie na mnie robi i bardzo mi się podoba pod względem wizualnym. Gadżetów można nie zamawiać wszystkich albo nie korzystać :) Ta siedem w końcu spełniła moje oczekiwania co do designu auta bo o innych nie mogę się jeszcze wypowiedzieć.
Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
W sumie zamiast poświęcać olbrzymią kase na wynalazki i gadżety mogliby to wydać na właściwości jezde, czy też super hiper światła, hamulce itd itp. Te dotykowe bajery tez mi niezbyt pasują.
Wersja wydłużona filmu z produkcji:
https://www.youtube.com/watch?v=9NNaiPbd0io
Kto mi powie, co oni robią od 20 minuty?
Jak dla mnie to sprawdzają jakość lakieru lub utwardzają go w UV.
Prześwietlają aby mieć pewnosć, ze wszystko jest dobrze zaprogramowane......... aby sie odpowiednio szybko zepsuło, lecz nie wcześniej niz na gwarancji
Wg. mnie to sprawdzają jak lakier przechodzi z elementu na element.Czy nie ma załamań itp.Przez ten film po raz setny zakochałem się w serii 7.... Nie ważne są wady silników itp..... Po prostu to jest miłość do marki,,,,
Od 20minuty pracuje to:
http://www.gom.com/
W skrócie: aparat fotograficzny, którego produktem nie są mapy bitowe, ale kompletne pliki 3D
No właśnie coś mi pod to podchodziło ;) A te markery, co są poprzyczepiane do karoserii, to wiesz po co są?
W sumie nie chce Ci ściemniać, bo nie działam osobiście na GOMie. Mam we firmie 3takie sztuki, ale to nie mój dział. U nas przyklejają te okrągłe naklejki (czarne kółeczko z białym środkiem) bezpośrednio na powierzchnię, którą wcześniej pokrywają talkiem w spraju, aby była matowa. Do czego to jest w sumie to nie wiem, bo pomiar jest we wszystkich miejscach, nie tylko na markerach.
Mogę Ci tylko powiedzieć, że system jest wręcz nieprzyzwoicie dokładny. Gdyby ta buma najechała jednym kołem na zeszyt 16kartkowy, to system spokojnie byłby w stanie zauważyć odkształcenie karoserii.
No to nieźle. Może to jakieś punkty kontrolne, które między sobą muszą zachować ustalone parametry?
Lepiej, żeby silniki tak prześwietlali, a nie lakier :)
Pojechałem sobie ostatnio do salonu obejrzeć to to cudo. Jestem pod wrażeniem wyglądu MORDY tego auta, to już nie jest przód, to jest MORDA. Ogień po prostu <3
O wyglądzie kanapy, foteli i zapachu skóry nawet nie wspominam...
Bylem 2 tyg temu na jezdzie probnej. 730d m sport dobrze doposarzona 77tys funtow akurat ten model.chcialem wziasc w leasing bo warunki byly dobre ....... i po jezdzie testowej mi przeszlo .zdecydowalem zostac przy mojej 4 tej juz f01 .
Po co mi regulacja radia palcem w powietrzu ja mi wiatr chuczy w srodku i szum opon w aucie do hu$# nie podobny.zlapalem sie podczas jazdy na tym ze probowalem okna domykac tak huczalo.wspomaganie kierownicy do tego stopnia odcielo kierowce od drogi ze bardzo nie naturalnie sie jezdzi -wrecz b.przeszkadza jak bym w gre na pc gral . Auto same z siebie jest duzo mniejsze w srodku od f01 a to jak je przedstawiaja w broszurach to powiedzial bym ze spodziewalem sie auta 30-35% wiekszego.jezdzilem dlugo bo 1.5h po prawie kazdej drodze i bylem mega rozczarowany.jak by byla iskra to bym polozyl kase zeby budowali mi jedna. A tak ........
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ja mam inne wrażenia niż kolega powyżej. wczoraj miałem na dwie godziny do dyspozycji 750i Xdrive. Ilość funkcji z menu powala, rodzaje oświetleni wewnętrznych i zewnętrznych, kamery 360. Miałem wersje chyba dość doposażona koszt zakupu pow 700tys. Co do jazdy samochód na prostej jest szybszy niż m3 e92. (750 robi 0-100 w 4.4 0-200 w 15 sek az chce się jeździć) Xdrive na mokrym katapultował auto. piękny dźwięk przepiardow z wydechu przy zmianach biegu, jezdne właściwości na bardzo dobrze, czucie drogi w ustawieniach sport bardzo dobre.
Nadal jestem pod wrażeniem.... jak usiadłem do mojej e65 poczułem się jak w tiko:)
Teoretycznie jeżeli nic się nie zmieniło, to we wtorek też mam jazdę próbną 750ką (nie wiem w jakiej konfiguracji). Podzielę się swoimi spostrzeżeniami :)