-
Katy pójdą testowo out, jestem umówiony na sobotę. Planuje wspawac rurki bo jeszcze nie ma pewności czy katy są zapchane wiec nie zamawiam nowych katalizatorów w ciemno. Jak sprawdza się sama rurka o tej samej srednicy w V8? Ktoś przerabial ten tymczasowy patent?
-
Nikt nie poradzi? W sobotę jadę na wycinkę...Check engine nie wyskoczy? :RpS_confused: Tuleje na 2 sondy - co to za patent?
-
Kupujesz takie nakrętki przejściówki z maleńka dziurką coś jak dysza w gaźnika przez tą dziurkę dochodzi tylko część spalin których tam przez brak kata jest więcej i przez to nie świeci check bo dla kompa jest ok
30 zł komplet 2x
-
Mechanik się nie podjął... za duża rzeźba. Primo katy są kątowe, więc nie wystarczy zwykla rurka przelotowa. Dwa ze srednica in i out jest inna. Trzy - wspomniane tuleje. Cztery - rzezby sporo a dalej problemy z przegladami rejestracyjnymi i metalicznym brzmieniem itd. Wydaje się jednak bardziej zasadne wymienić na jakies zamienniki uniwersalne? Jak ktoś ma coś wartego polecenia - dajcie znac.
-
Trzeba było przeciąć na pół wybebeszyc i zespawac
Tuleje 30 zł więc nie majątek a i bez nich możesz na początku jeździć bo to tylko check
Jak by nie było jak trzeba masz czas się za katami rozglądać a autko oddycha pełna... rurą :)
Ja będę tak robił za 3tyg
-
Ja kupowałem zamienniki u nich i wszystko elegancko działa.
ARTO PPH ZYGMUNT GWIAZDA
ul. Warszawska 362
05-082 STARE BABICE
Tel.: +48 22 722 99 77
www.artopph.com.pl
-
Ktoś wie jakie wymiary (długość) i średnicę otworu najlepiej wybrać jako zamiennik do kata V8 (3.0, 4.4)?
-
Takie jakie będą pasować
Kombinuj, nikt instrukcji rękodzieła nie napisze
Jedz do majstra zwymiaruj co nasz i coś ulepicie
-
Zgoda - mowiąc szczerze chciałem teraz korzystając z chwili czasu coś zamówić, znając wymiary.
P.S. Specjalnie po to kupiłem 7-demke w stanie 100% fabryka, zeby słowo ulepić było odległym terminem :)
-
witam mozesz napisac jaki rozmiar strumienicy trzeba wziasc do 735i
-
a wiecie ze bedzie mega smierdziec benzyną i spalinami po wycieciu?
-
-
10 lat temu kupiłem E38 bez katów. W trakcie eksploatacji trafiły do niego nie pamiętam już czemu uniwersalne z których jeden szybko się wydmuchał. W zeszłym roku założyliśmy katy od M5 E39 i samochód stał się cichszy niż kiedykolwiek. Różnica była szczególnie w zakresie 1500-2200obr gdzie wcześniej silnik wręcz buczał. Jeżeli katy nie są zapchane to bym je zostawił.
-
Ja wyciąłem niedawno katy u siebie w celach diagnostycznych. Wstawiony zwykły kawał rury. Nie śmierdzi i nie będzie śmierdziało pod warunkiem, że wydech jest w miarę szczelny i klapy odpowietrzenia bagażnika są całe. Wcześniej śmierdziało mi nawet z katami, bo te klapki miałem pokruszone i zaciągało do auta właśnie tamtędy.
-
Zgadza się. Śmierdzi na zewnątrz. W środku jak jest wszystko „sprawne” nie powinno być nic czuć.
-
Wyciąłem katy i smerdzi wewnątrz bena, w cieple dni mozna zeswirowac w korku od spalin. To chyba większy minus niz gorsze brzmienie samego silnika. Mam tez wrazenie subiektywne ze silnik stracil moc w uzytecznym pasmie obrotow (od dolu).
-
Jak masz dziurawy wydech albo połamane klapki odpowietrzenia bagażnika, to będzie Ci śmierdziało w środku. Sprawdź, czy klapki są ok. Znajdują się chyba pod zderzakiem.