Gratuluje organizatorom wytrawolosci!
Osobiscie jestem za takimi akcjami, przede wszystkim, jesli naprawde widac dokad pomoc trafia.
Wersja do druku
Gratuluje organizatorom wytrawolosci!
Osobiscie jestem za takimi akcjami, przede wszystkim, jesli naprawde widac dokad pomoc trafia.
http://picasaweb.google.com/10314864...Hj6qymu_Ds5QE#
link z kilkoma fotkami przy pakowaniu paczek :) i dostarczeniu rodzinie
Coś nie tak z tym linkiem :( Dostaję taki komunikat: "Ups... Tu nie ma nic do oglądania. Albo nie masz dostępu do zdjęć, albo pod tym adresem internetowym po prostu nie ma żadnych zdjęć."
Już poprawione :)
zmieniałam status żeby nie były fotki publicznie dostępne a ten? http://picasaweb.google.com/10314864...Hj6qymu_Ds5QE#
i jeszcze ten
http://picasaweb.google.com/10314864...7k0ImO46eihwE#
Miłego oglądania. Wrzucę jeszcze linka ze skanami rachunków za zakupy :) ale to już jutro a właściwie dzisiaj ale dużo później :D
WOW
Po przejrzeniu fotek aż serducho zmiękło....
Wielki ukłon i wyrazy uznania dla organizatorów tej akcji i jestem osobiście jak najbardziej za tym, aby ta akcja w przyszłym roku nabrała rozpędu.
Acha w ostatniej paczce w książkach były trzy świadectwa Anety i Marty z Raciborza proszę o pw w tej sprawie.
To tylko fotki :) Żałujcie, że Was tam nie było :) Kurcze dziwne uczucie robić zakupy dla kogoś a potem obserwować, że to coś się spodobało...
Powiedziałam coś co było nieprzemyślane... żeby Paulinka kupiła szafę na ubranka dla lalek. Ona zaczęła szukać pudełka a ja do niej mówię "weź gwoździe i wbij w ścianę i powiesisz te suknie. Mama będzie zadowolona z dziur w ścianach" . Na to Paulinka "ja nie umiem wbijać gwoździ. Może mama umie? Tatuś umiał jak był..."
łoł - wspaniale !! Miło popatrzeć :)
Jestescie wielcy kofffani :D Mam nadzieję ,ze teraz po zobaczeniu zdjęć wielu pomoze w przyszłym roku :D Warto :D :D Gratulacje :D
Wielkie gratulacje za zaangażowanie się i doprowadzenie wszystkiego do szczęśliwego finału! Patrząc na dzieciaki można tylko rzec: Było warto!
Super! Rewelacja! Napewno było warto, a zdjęcia jak najbardziej motywują na przyszły rok i mam nadzieję, że zachęci więcej osób do takich akcji:)
!! Mistrzostwo świata !!
Świetnie że się akcja udała. Najważniejsze że rodzina szczęśliwa z paczek.
Tak sobie pomyślałem że może by tak za jakiś czas odezwać się do tej rodziny i zapytać czy nie potrzebują czegoś?
Pięknie! Aż się serce cieszy na widok, że mogło się choć trochę pomóc.. Liczę, że następnym razem akcja będzie miała większy rozmach u nas w klubie... Bo zadowolenie z pomocy innym jest w tym wypadku bezcenne..
Słuchajcie ja nie widzę przeszkód, żeby pomagać tej rodzinie. Konto i adres znacie więc jeśli chcecie to można wpłacać jakieś pieniążki lub wysyłać jakieś rzeczy i co dwa trzy miesiące zrobić jakąś paczkę i zawieźć. Dla mnie to nie problem jeśli chcecie to zapraszam do dalszej dyskusji i działania. :) Jestem pewny, że ta rodzina potrzebuje takiej pomocy a nas to naprawdę dużo nie kosztuje.
Damian będę na Ciebie głosował w wyborze użytkownika roku 2010 !! :)
I napiszcie jakieś porządne sprawozdanie na nasz przyszły Portal :)
Naprawdę super ;) A to dopiero początek...-mam nadzieję!!! ;)
Naprawde bardzo dobrze zorganizowana akcja :) Damian i Basia naprawde spisaliscie sie na medal :) Pomoc takim rodziną a szczególnie dzieciom jest bezcenna :) Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie jeszcze wiecej pieniedzy i prezentów a co do powtórnej pomocy tej rodzinie jestem jak najbardziej za :) I czekamy na sprawozdanie :)Podziękowania również dla wszystkich osób, które tą akcję wspierały :)
Chciał bym abyście wszyscy przeczytali meila którego dostałem w związku z akcją i przekazaniem paczki. Mnie aż serducho stanęło na chwilę a dotyczy nas wszystkich
" Drogi Darczyńco!
Dziękujemy Ci za Twoje wielkie serce!!! Pomagają ludzie, nie rzeczy. Twoje prezenty to promień nadziei dla rodzin w potrzebie i szansa na wyrwanie się z beznadziei.
SZLACHETNA PACZKA to system pomnażania dobra. Twoje dobro już działa i się pomnaża. W obdarowanych, wolontariuszach i dobroczyńcach. W tych wszystkich, którzy zobaczyli jak działa koło dobroci i chcą się do niego włączyć. Twoje dary to wielkie świadectwo miłości. To nie pomoc z tego, co zbywa, ale dar wrażliwości, zaangażowania i dawania nadziei. Dziękujemy.
Wierzymy, że najpiękniejszym podziękowaniem są nie słowa, ale gesty.
Dziękujemy Ci za przekazanie rodzinie PACZKI oznaczonej numerem DOL-009712 !
* Relacja z dostarczenia i rozpakowywania paczki przez rodzinę:
Kiedy weszliśmy do domu, dzieci grzecznie siedziały w pokoju z babcią. Patrząc na ich twarze widzieliśmy zaciekawienie i narastające zdziwienie, kiedy pojawialiśmy się z kolejnymi, kolorowo opakowanymi paczuszkami w ich małym pokoju. Wkrótce paczki zapełniły całą podłogę! Rozpakowywanie rozpoczęło się od pudełek z bucikami, które okazały się strzałem w 10. Wszystkie pasowały jak trzeba, a dzieci z chęcią je mierzyły. Nie zdążyliśmy się zorientować, kiedy dzieci zaczęły się rozkręcać i ochoczo się do nas uśmiechać. Pomagały w rozpakowywaniu kolejnych prezentów. Kolejny strzał w 10! Karty bakugan i 2 zestawy klocków LEGO! I jeszcze lalka dla Paulinki. Dziewczynka szybko pobiegła do swojego pokoiku szukać jakiegoś pudełeczka na ubranka dla lalek. Największy uśmiech, nieco starszej Karoliny, wywołały puzzle i książki. Karolina uwielbia układać puzzle i czytać. Kiedy dzieci zobaczyły ten ogromny zapas zeszytów były oszołomione ich ilością ;) Bloki i piórniki wywołały kolejne poruszenie. Oba misie tak spodobały się Paulince, że nie wiedziała, na którego się zdecydować i zaczęła tulić obydwa. Były takie milusie w dotyku. Kiedy przyszła kolej na ubrania, dziewczynki chętnie przymierzyły kurteczki. Okazało się, że kurteczki są w ich ulubionych kolorach. Ciepły misio na kapturkach otulił buźkę Paulinki, której nieśpieszno było zdejmować tak śliczną kurteczkę. Pani Jadwidze bardzo spodobał się komplet 2 poduszek i kocyków w ładnym zielonym kolorze. Kiedy dzieci dotarły do kartoników z jedzeniem szybko (ale z pewnym trudem, ponieważ były ciężkie) odstawiły je na bok, mówiąc "a to jedzenie dla mamy" :D Starannie zachowane z opakowania logo 7er.pl Pani Jadwiga zostawiła sobie na pamiątkę. Uśmiech dzieci i mamy patrzącej na ich radość poruszył nasze serca. Kiedy wychodziliśmy ciepło żegnani życząc sobie kilkukrotnie wszystkiego dobrego i wesołych świąt, wiedzieliśmy, że to nie jest nasza ostatnia wizyta w tym domu...
* Co chce Państwu przekazać wolontariusz:
Bardzo Wam kochani dziękuję za zaangażowanie w pomoc tej Rodzinie. Dzięki Wam będą mieli odrobinę radośniejsze Święta. Serdecznie dziękuję za miłą, owocną i konkretną współpracę, mimo, że trwała bardzo krótko. Stanęliście na wysokości zadania! To był jeden z najpiękniejszych prezentów jakie widziałam, ponieważ podarowaliście Państwo nie tylko rzeczy materialne, ale także Wasze serca pełne życzliwości i ciepła. Muszę przyznać, że ogromne wrażenie wywarło na mnie to, że dzieci dostały i kurtki i buciki i przybory szkolne i zabawki, których było więcej niż zapisane było w potrzebach Rodziny :) Jestem zaskoczona niezwykłym zaangażowaniem jakie włożyliście Państwo w stworzenie tej paczki. Nawet logo Klubu i adres strony internetowej zamieszczony został na starannie zapakowanych pudełkach :) Z całego serca dziękuję!
* Co chce Państwu powiedzieć od siebie rodzina:
Nie umiem opowiedzieć słowami swoich wrażeń, one są w sercu i nie potrafię ich przekazać nawet na papier. Bardzo dziękuję z dziećmi, za wszystkie rzeczy, które otrzymaliśmy w SZLACHETNEJ PACZCE. Będziemy o tym pamiętać bardzo długo i mile wspominać to wydarzenie. Sadzę, że dobroć, którą okazujecie dzieląc się z innymi ludźmi nigdy nie zostanie nienagrodzona. Życząc Państwu zdrowia i błogosławieństwa na Święta Bożego Narodzenia i cały przyszły rok dzielimy się z Państwem opłatkiem wigilijnym jak z ludźmi bardzo bliskimi naszym sercom. Dziękujemy!!! "
Czytałem ze ściśniętym gardłem i pełen pozytywnej energii :)
Wooooowwwww.....jestem w szoku....ale tekst!....
ja wymiękłem...normalnie na raz nie da się przeczytać...muszę teraz dojść do siebie!
Na poczatku tej akcji miałam mieszane uczucia że nie wypali i bedzie wstyd jechac z tak malusią paczuszką Teraz widze ,że wielu jednak się zaangażowało w tak zaszczytny cel . Damian dzieki za wrzucenie tego maila . Nic więcej nie da się powiedziec bo , bo wzruszenie łapie za gardło :D
Czytając taki tekst to można tylko się cieszyć że mogliśmy pomóc ;) Ta akcja to strzał w 10 ;)
Mam pytanie do wszystkich którzy pomogli. Ponieważ będzie robiona galeria osób które pomogły, czy mogę wykorzystać wasze avatary ?? Albo jeśli ktoś by chciał inne zdjęcie to proszę o pw pozdrawiam Damian
A gdzie będzie ta galeria ?? I może nie wszyscy chcą być aż tak uhonorowani :) W akcji nie chodziło przecież o osobiste pochwały, tylko o sprawę.
Wydaje mi się że najważniejsza w tym wszystkim jest właśnie anonimowość, udało się nam pomóc jako forum 7er. i ja bym to tak zostawił ;)
Wymiękłem czytając ten tekst, ciężko jest mi teraz wstać. Cieszę sie chyba bardziej niż ta rodzina że można było pomoc i sprawić komuś tyle przyjemności
Największych twardzieli to może pokruszyć ...