Z tego co zauwa¿y³em, to do 6cyl s± inne i do pozosta³ych s± inne.
W samym etk jest kilkana¶cie numerów, zale¿nie od wyposa¿enia.
Wersja do druku
Z tego co zauwa¿y³em, to do 6cyl s± inne i do pozosta³ych s± inne.
W samym etk jest kilkana¶cie numerów, zale¿nie od wyposa¿enia.
Coboss mam silnik V8 o pojemno¶ci 4.0 l wiêc na pewno swoje wa¿y. Wydaje mi siê ¿e równie¿ na opuszczenie auta ma znaczenie to w jaki sposób sprê¿yna pêknie. Mo¿e byæ tak ¿e pêknie i siê zawiesi na jakim¶ zwoju wtedy auto stoi wy¿ej. U mnie pêk³a i nie zatrzyma³a siê na niczym,wpad³a do samego koñca. Orientowa³em siê w cenach i powiem Ci ¿e nowa kosztuje w granicach 200-250 z³. U¿ywkê mam za stówkê wiêc ró¿nica znaczna. To nie przep³ywomierz powietrza ¿e musi byæ najlepiej oryginalny i nowy. To tylko sprê¿yna i nie przyk³adam do niej a¿ takiej wagi. Ma pasowaæ do mojego auta i ju¿ :)
Cursor dziêki za info. Bêdê szuka³ w¶ród swojej wersji silnikowej 740i tylko z innego rocznika (m³odszego). Powinno pasowaæ jak tak :)
Ja za nowe Lesjoforsy na przód p³aci³em 350PLN za komplet (2szt)
no fajnie, a czy pomyslales o tym co by sie stalo gdyby taka sprezyna pek³a np przy 100 km/h wyladowal bys w rowie niezaleznie od tego jakim jestes dobrym kierowca. kup nowe ori , bo odpukac z uzywka moze sie to stac albo jutro albo za 100 lat . zastanow sie nad tym czy 100 czy 200 zl oszczednosci jest warte takiego stresa za kierownica kiedy jedziesz szybciej??? ja bym nie ryzykowa³.
szczurek w tej chwili w aucie mam zamontowane 3 u¿ywane (przeze mnie)sprê¿yny. Id±c Twoim tokiem rozumowania nie powinienem te¿ kupowaæ u¿ywanych opon bo podczas jazdy mog± strzeliæ.(kupujê u¿ywki od wielu lat za 1/3 ceny i jestem bardzo zadowolony) Sam powiedzia³e¶ ¿e co¶ takiego mo¿e staæ siê za chwilê albo za 100 lat. Nigdy nie mo¿na byæ pewnym auta w 100% bo to jest tylko maszyna, w ka¿dej chwili mo¿e siê co¶ zepsuæ i nie wa¿ne czy czê¶æ jest nowa czy u¿ywana. S³owo "u¿ywane" ma wiele znaczeñ. Mo¿e byæ u¿ywane przez miesi±c wiêc prawie nowe lub u¿ywane przez lata i prawie ca³kowicie wyeksploatowane. Ja szukam sprê¿yny u¿ywanej w bardzo dobrym stanie i nie wydaje mi siê abym pope³nia³ jaki¶ b³±d.
Individual23, jak co¶, to móg³bym Ciê czym¶ poratowaæ... W razie co - PW.
Jak ju¿ szukaæ to kompletu na jedn± o¶, tak jest bezpieczniejCytat:
Zamieszczone przez Individual23
ciekawi mnie to jak mozesz sprawdzic czy sprezyna jest prawie nowa czy juz konczy swojego zywota??? . trzymajac ja w rece nie poznasz tego, a szczególnie kupujac na allegro . ale to juz jest twoja sprawa twoje pieniadze i twoje zmartwienie. ja chcialem ciebie przekonac zebys kupil ori ale zrobisz oczywiscie jak chcesz . pozdrawiam i wesolych swiat
jak ju¿ u¿ywane to tylko parami i z pewnego ¼ród³a!!! (z jednego auta)
to ju¿ nie 126p :razz:
Drogi szczurku...Ano wyobra¼ sobie ¿e cz³owiek ma na sprzedanie sprê¿yny oryginalne od BMW7. Kupi³ je 3 miesi±ce temu. Chêæ sprzeda¿y owych sprê¿yn motywuje tym i¿ postanowi³ obni¿yæ auto i kupiæ sprê¿yny obni¿aj±ce wiêc te s± ju¿ mu nie potrzebne. Do sprê¿yny która sprzedaje na ¿yczenie mo¿e do³±czyæ mi fakturê sprzed 3 miesiêcy kiedy to w³a¶nie kupowa³ je w sklepie za o wiele wiêksze pieni±dze. Towar wizualnie wygl±da na naprawdê nowy. Nie zaufasz komu¶ takiemu? Bo ja nie mam podstaw aby nie ufaæ....Równie¿ ¿yczê Weso³ych ¦wi±t i pozdrawiam