Dokładnie takie widoki - mój samochód całe życie jeździ na płynie castrola i też tak to wygląda...
Masz jakąś fotkę jak wygląda to poklejone - bo jakoś nie czaję - co to znaczy na drugą stronę 15mm ? To są średnice oringów a grubość (2 , 3 ,4mm) ?
Wersja do druku
Dokładnie takie widoki - mój samochód całe życie jeździ na płynie castrola i też tak to wygląda...
Masz jakąś fotkę jak wygląda to poklejone - bo jakoś nie czaję - co to znaczy na drugą stronę 15mm ? To są średnice oringów a grubość (2 , 3 ,4mm) ?
Czy fakt że wykładzina w nogach przedniego pasażera jest mokra ma coś wspólnego z tym że po prawej stronie na szybę leci zimne powietrze a po lewej ciepłe? Bo jeśli ciepłe powietrze jest winna tylko i wyłącznie elektrozaworów to sens kupowania ich jest. A jeśli to wina nagrzewnicy to chyba potrzeby kupowania elektrozaworów nie ma.
jeśli masz mokra wykładzinę pasażera to ewidentnie gdzieś przecieka z nagrzewnicy
To wiem. Ale teraz nie mam jak się ta nagrzewnica zająć.Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
fotki będą jak zawitam do domu ;)Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
4mm na trzpień ,25mm w miejsce starej uszczelki,15mm od spodu
Witam,
jeszcze do niedawna miałem problem z ciepłym powietrzem z nawiewów. Też mi leciało tylko ciepłe na szybę a od strony kierowcy nawiewy bardzo słabo dmuchały, tylko ciepłym. Wszystko zaczęło się od nieudanej próby wymiany filtra kabinowego. Myślałem, ze usterka leży po stronie elektrozaworów ale zacząłem od sprawdzenia jak podpięte są kable od sterownika klimy. Okazało się, że w poszukiwaniu filtra kabinowego, przesunąłem sterownik tak, że się wypięły kostki od strony kierowcy. Podłączyłem to na nowo i nawiewy znowu działają jak trzeba.
Jestem laikiem i nie chciałbym namotać ale przyczyną usterki u mnie były włąśnie te odpięte kostki.
Pozdrawiam
Ją też wymienialem filtr kabinowy i faktycznie wtyczką od strony kierowcy mi wypadła-ale ją wpialem tak mi się przynajmniej wydaje.Cytat:
Zamieszczone przez Oczko
wpiąłem ;)Cytat:
Zamieszczone przez rodzinabmw
Trochę odświeżę i się podłączę. Dzisiaj oddałem do mechaniora samochód aby w końcu zrobić te elektrozawory i wyeliminować ciągłe wianie gorącem na szyby. Jak się okazało, nie dochodzi do nich prąd, coś tam pogrzebał i w rezultacie raz prąd jest, a raz go nie ma.
Tzn jeśli nic się nie rusza w kabinie (chodzi o sterowanie) to prąd będzie, a jak za dużo zacznie się kręcić kombinować to za chwile czapa - i dalej leci ciepłe.
Szybkie pytanko, nasze podejrzenie padło na sterownik IHKA. Czy słusznie?
Koszt nie jest wielki i myślę, że warto spróbować podmienić :)
Pozdrawiam,
Marcin
sterownik albo sam panel coś szwankuje
mam to samo u mnie cały czas wali gorące powietrze