akurat jak komus zechce sie ostrzej pojechac to temp zostaje zbita do 90 st.
ale temat jak najbardziej sluszny bo wlasnie jestem przed wymiana.
jakies polecane marki ??
i jaki koniec koncow najlepiej wlac ?? 0W40 10W60 czy cos jeszcze innego ?
Wersja do druku
akurat jak komus zechce sie ostrzej pojechac to temp zostaje zbita do 90 st.
ale temat jak najbardziej sluszny bo wlasnie jestem przed wymiana.
jakies polecane marki ??
i jaki koniec koncow najlepiej wlac ?? 0W40 10W60 czy cos jeszcze innego ?
wlej to co miałeś w silniku.. jeśli dobrze jeździł to nie zmieniaj na inny.Cytat:
Zamieszczone przez happy129
ja Ci doradze 10w60,
a ktoś za chwilę 0w40
wiec nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi... oba się nadają
a jak chcesz wypośrodkować parametry oleju.. zalej sobie
MOBIL "1" 5W50 i bedziesz miał złoty środek między tymi dwoma.- olej który też jest bardzo dobry jakościowo.
tak ale za nim zostanie zbita wzrasta jeszcze o pare stopni niestety ;]Cytat:
Zamieszczone przez happy129
dzikigrzyb sorry ale ja się sugeruje tym co polecają producenci bmw a nie castrola a bmw do silnika M62 zaleca 0W-40 ale skoro jeździsz po afryce to spoko lej 10W-60 ale jak sadzisz, że to nie wpływa na silnik to się mylisz widziałem silnik po stosowaniu 10W-40 i taki zalewany non stop 0W-40 a miał 713 000 i wyglądał lepiej jak tamten z 10W-40 po 380 000 po prostu przy 10W-60 silnik dłużej chodzi na sucho po starcie i to się odbija na rozrzadzie w sensie rys i śladów po zimnych startach mów co chcesz ja widziałem dwa rozebrane silniki i gołym okiem było widać różnice na czym który jeździ dlatego jeżdżę na 0W-40 a jak chcesz lać sobie półsyntetyk to sobie lej twoja sprawa. Sorry ale wole niemieckich inżynierów oni wymyślili BMW, Merca i inne ciekawe auta a polscy?? Co takiego wymyślili poloneza?? złe auto nie jest ale szczytem techniki i jakości zwłaszcza silników bym go nie nazwał.
no to widziałeś.. silnik... i co z tego.. nie możesz potwierdzić całej historii serwisowej.
a polscy inżynierowie wymyślili wiele ciekawych pantentów, tyle ze ustrojstwo zwane ZSRR nie pozwoliło na produkcję. Nie wiesz co by było gdyby losy Polityczne potoczyły się inaczej. a na początku lat 90tych roku kiedy to projektowano silniki na jakich jeździmy niemcom nie sniło się że będą oleje takie jak teraz mamy.
tyle ze to jest OT. i nie ma co o tym dyskutować..
Pozatym ja wcześniej w poście na temat oleju pisałem jakie właściwości na co wpływają.
i nie twierdze wcale że 10w60 jest lepszy od 0w40 nigdzie tak nie napisałem.
ja leje do swojego taki olej i z powodzeniem mi on służy..
Pozatym w jakość oleju rozlewanego w polsce śmiem wątpić.
mieszkam przy niemieckiej granicy i mam do czynienia codziennie z olejami
zalewając olej rozlewany w polsce i w niemczech tej samej marki, o tych samych parametrach, w tym samym samochodzie kontrolka smarowania potrafi się świecić o ok. 1 do 2 sek. dłużej na polskim produkcie niż na takim samym niemieckim..
doświadczenia włąsne..
Więc jakość jakości nie równa..
Zgadzam sie z Toba, sam zalałem olej kupiony w DE i inaczej to wszystko wyglada. Pomijam fakt ze w DE sa bański po 5L a u nas w 4L byle zarobic... :faint: Ogolnie w PL wszystko mozna podrobić wiec kto wie czy ten olej nie jest rozrabiany z innymi substancjamiCytat:
Zamieszczone przez dzikigrzyb
ta .. ostanio podobno jacyś kolesie podrabiali coca cole :DCytat:
Zamieszczone przez Cichy
zeby tylko Colo-Cole, mieli tez na magazynie pare ton proszków do prania :D tylko organy scigania nie wiedzą z czego to wszystko robili, ponoc nie zbyt przeszczegali zasad BHP i higieny pracy :razz:Cytat:
Zamieszczone przez dzikigrzyb
ja mój olej Castrola sprowadzam z DE przez znajomego. Co z tego, że widziałem tyle, że znam obydwie osoby posiadające te silniki od kilku lat i wiem, że i jeden i drugi nie pałuje dba tylko jeden jeździ na 10W40 drugi na 0W-40. A Ty masz silnik M73 a temat jest o silniku M62 panie kolego to tak na marginesie. A różnice między V8 z technologia 4 zaworów na cylinder a V12 z 2 zaworami na cylinder są spore V12 to sporo starszy silnik. Ja mam M62TUB35 wiec chyba bliżej M62 jak ty :)
Każdy jeździ na czym chce tylko po kija grzyba w naszym klimacie 10W-60?? Zwłaszcza u ciebie w wolnoobrotowym V12???? Przecież Ty w normalnej jeździe nie przekraczasz 2500 RPM a na maska i tak tylko niecałe 6000RPM a jak butujesz to termostat zbija ta nadmiernie wysoka temperature silnika w M62 do normalnej koło 85-95 stopni
kolego Ty jesteś, widze, niespełniony mechanik... albo masz dokrtorat z lubryfikantów ropopochodnych.. :x ;) dzięki za radę w tym jaki mam silnik ile zaworów i dlaczego niepowinienem stosować oleju jaki zalewam do wszystkich swoich aut w mojej rodzinie od kilkunastu lat, i jakoś nigdy nie maiłem awarii silnika.
ale to nie ważne.. ja już polemizować nie mam ochoty, bo podważysz moją opinię.
Kademu kto się zastanawia i nie wynika z naszych potyczek słownych powiem tak:
niech poczyta sobie co to jest lepkość kinematyczna (tzw. lepkość) i co to lepkość dynamiczna (tzw gęstość).. takie podstawy fizyki i mechaniki płynów...
bedzie wiedział jak parapetry oleju wpływają na rozruch pracę silnika...itd..
To ile ma cylindrów i ile zaworów silnik nie jest wyznacznikiem tego jaki olej należy zastosować..
Zalecenia i mądrości płynące z ksiązek jak najbardziej prawdziwe, ale także są efektem wprowadzania ludzi w marketingowe szaleństwo.. tak jak z telefonami kom. i innymi gadzetami..
chodzi o to aby kupić włąśnie ten a nie inny bo taki trzeba sprzedać i tyle..
jak za 10 lat bezie olej XXX a nie EDGE najlepszy z palety castrol to bedzie trzeba lać XXX i jak będzie miał parametry np 5w60 lub cokolwiek to bedzie ok.. bez względu na to co było wcześniej.
a czepiając się już tego castrola
14 lat temu.. wtedy kiedy wyszedł m62 nie istniały oleje 0W40 jak np castrol EDGE Castrol miał coś takiego jak GTX7 i to był syntetyk.. a RS FORMULA był najlepszy
Potem zdobili magnateca tez o minimalnej lepkości 5W, a RS FORMULA przerobili na TWR . który był niby najlepszy.. a teraz jest niby EDGE i masz i 0W i 5W i 10W- który był wcześniej TWR i nazywają go teraz EDGE FORLULA RS
z drugiej strony atakująć.. po cholere nam olej 0WXX ??
jeśli idąc w słowa tych co nie rozumieją celu stosowania 10W60 który swobocnie pracuje i zachowuje parapetry lepkościowe w temperatudach otoczenia -30, +70 jest za dobry, lub tez zły,
to po co nam olej 0W40 który swobocnie pracuje i zachowuje parapetry lepkościowe w temperatudach otoczenia -50 do +40 wystarczy nam przecież 10W40 który ma zakres około -30 do +40
i każdy olej podgrzany do 90'C bedzie rzadki jak woda.. a teorie o zatykaniu ukłądu sparowania to jakiś skrzywdzony tranem w dzieciństwie idiota wymyślił.
kończąć olej w pełni syntetyczny czy może jak kto wolo 0wX czy tam 5wX (choć to błedne rozumienie, bo syntetyki se po czym innym rozpoznaje)lepiej czyści wnętrze silnika niż pół syntetyk najczeście opatrywany symbole SAE 10W40 i dlatego to syntetyk będzie utrzymywał nam silnik w wiekszej czystości niż półsyntetyk czy olej mineralny,
a dodatkowo syntetyk zużywając się wytwarza mniej nagaru na elementach, bo w innym stopniu się zużywa.
a prowokacje typu ten zły ten dobry sa bez sensu.
przy terminowych i dobrze przeprowadzonych serwisach na każdym oleju silnik będzie pracował odpowiednio..
każdy markowy olej bedzie smarował auto a to co sobie wleje ktoś to jego interes jest
i Koledzy..
jak ktoś ma wiedze o olejach i coś mądrego do powiedzenia to niech pissze.. a jak ma swoje teorie to niech pamiętnik sobie sprawi.
bo nie bezie tutaj nic ciekawego do przczytania.. a przepychanki któy jest leszy zawsze będą
temat oleju jest jak paliwa LPG CZY BENZYNA