-
No tak ale jak popchnę ręką to krańcówka działa i odcina a klapa pozostaje ładnie w pionie a jeżeli własnie jest troszkę niżej to opada..więc chyba nawet jakby przestawić krańcówkę to nic to nie da.. hmm ...
Co do szybkości otwierania to moze to kwestia tego że jest "napompowana" od samowolnego opadania...
A czy macie u Was tak że mozecie ją obniżać ręką do różnych pozycji i się trzyma ?
-
-
nie wiem czy to jest zalecane bo u mnie idzie dość ciężko ale jest taka możliwość
poza tym musiał byś spiknąć się z ADASIO na spocie i porównać czy górna granica podnoszenia twojej klapy jest taka sama jak u niego, wtedy będziesz wiedział czy twoja klapa nie podnosi się do końca czy może krańcówka jest w złym położeniu, będziesz wiedział w którym kierunku uderzyc.
-
Hmm tylko jak tą krańcówkę przemieścić hmm - mam juz nowy olej, będę wymieniać i spróbuje zalać go prawie do pełna i zobaczyć czy się może odpowietrzy (jeżeli jest zapowietrzony hmm)
-
zalanie oleju do pełna ponoć też jest nie zdrowe, ja tak zrobiłem z niewiedzy w zasadzie nic się nie stało bo trwało to krótko, ale jest tam wskaźnik i ponoć oleju ma być na środku wskaźnika ani mniej ani więcej. Choć myślę że dla sprawdzenia nic nie powinno się stać, tylko na dłuższą metę tak nie jeździj.
-
Znajomy zreszta z tego forum tak zrobił i było ok... hmm
-
No i okazało się że powodem złego działania klapy były fedry nr23 http://realoem.com/bmw/showparts.do?...65&hg=41&fg=60 - eh człowiek całe życie się uczy - takie to proste i logiczne było :)
-
Najważniejsze, że działa i co poniektórzy na przyszłość zaczną od tej "oczywistej oczywistości" ;)
-
U mnie otwiera sie klapa wolniej niż u greega ale prawdopodobnie jest to powód tego , że po 2003 roku stosowali inną pompę. Ale za to jak jest zimno to po otwarciu klapy ona lekko się obniża (powoli , powoli) a jak jest cieplej to po otwarciu zatrzymuje się i stoi.
-
U mnie trzyma sie teraz sztywno bez względu na temperaturę - ręką mogę ją obniżyć do połowy i się trzyma ...