Mam taki sam problem jak Maniekk, mam pytanie wymieniles czujnik abs-u tylko czy jeszcze cos??
Wersja do druku
Mam taki sam problem jak Maniekk, mam pytanie wymieniles czujnik abs-u tylko czy jeszcze cos??
Na razie tylko lewy tylny czujnik ABS-u - kup oryginał bo zamiennik może nie działać poprawnie ( osobiście sprawdzone )
Bylem na kompie i pokazal LT (to jest koło za pasazerem co?? :D ) , jaka cena za orginal?? i jakiej firmy żeby mi badziewia nie włożyli i nie przerabial tego samego 2 razy.Cytat:
Zamieszczone przez Maniekk
lewy tył to lewy tył ten jak siedzisz za kierownicą po lewej Twojej ręce. Dobry tylko oryginał z ASO.
Gosciu od kompa pokazał mi te kolo za pasażerem to teraz nie wiem sam :faint:
no to skoro on tak pokazał to widocznie o te mu chodziło, tyle że to całe życie jest tylne prawe a tylne lewe zawsze było tym po stronie kierowcy. W takim razie ten mechanior namotał, że teraz to chyba tylko on wie o który czujnik chodziło, albo najzwyczjniej w sświece się pomylił.. Podjedz jeszcze raz do niego i dla pewności podpytaj żeby było wszystko jasne. Inaczej czy licznik normalnie Ci wskazuje prędkość? Jeśłi tak a mimo to ABS się świeci to faktycznie będzie winny czujnik prawy tył bo gdyby winny był lewy tył to miałbyś kłopoty z liczniekiem i ekonomizerem bo to z niego (lewy tył) zczytywana jest prędkość pojazdu.
Napewno lewy tylny bo widziałem jak na kompie wyswietlalo tak jak napisales Dzieki i PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Danek25
Witam. A u mnie swieci się ASC i ABS. Czasami sie nie zapala. Prędkościomierz i ekonomizer pracuja, aczkolwiek jak kontrolki gasły to zdarzało się że prędkościomierz wieszał się lub wskazywał nieprawidłową prędkość.
Czyli wtedy lewy czy prawy?
Dzięki
Diagnostyka kompem i będziejasne.
Witam ponownie. Jestem po dwukrotnej diagnostyce na kompie.
I wyszło za pierwszym razem- brak kontaktu z przednim lewym czujnikiem ABS. Okazało się że kabelek przerwany. Naprawiłem. Kontrolki świecą dalej. Zadzwoniłem do specialite od komputera i stwierdził że trzeba wykasować błędy. Pojechałem. Przypiął się z komputerem i okazało się że przedni lewy widzi, ale nie widzi elektrozaworu tylnego lewego koła!!!!!!!!!!! I nie można wykasować błędów. Licznik troszkę się przycina, ekonomizer raczej działa normalnie. I dalej niestety nie wiem co robić :sad: Każde badanie wskazuje co innego. :sad: