Witam serdecznie i powodzenia w odrestaurowywaniu Bawarki
Wersja do druku
Witam serdecznie i powodzenia w odrestaurowywaniu Bawarki
Witam
Fotek narazie niemoge zrobic, poniewaz w 7er jest odnawiany lakier i niewyglada narazie interesujaco, niewspominajac ze znowu cala porozbieralem do robienia :). Bardzo mozliwe ze to tylko podwojne szyby i nic wiecej waga w dowodzie i na brifie to 2185kg
ps. z ciekawosci pojade w przyszlym tygodniu na zlom na wage i ja zwaze.
hej
Kolego,
nie wiem jak bardzo przywiązałeś się do myśli, że masz pancerne auto. Mam nadzieję,
że nie bardzo bo... ono na pewno pancerne nie jest :roll:
2,2 tony to standardowa waga normalnej 750-ki.
W tej wersji szyby również standardowo były podwójne klejone i gwarantuję Ci, że nie
wytrzymają ostrzału nawet z broni krótkiej :D
Ale głowa do góry... I tak masz wspaniałe auto ;D
Pancernych szyb to na pewno nie masz. Zresztą z tego co czytałem to wersja opancerzona miała również płyty w drzwiach, a nie tylko szyby. Podwójne szyby to zwykła opcja, ale przydatna. Ostrzału nie wytrzyma, ale z ciekawostek ostatnio jechałem 7 i na wysokości Zakroczymia gnoje zrzuciły mi cegłę wprost na przednią szybę. Mało tego że wytrzymała, to nawet rysy nie ma, a i gnojków dorwałem :D
Co do stanu twojej 750... no cóż, coś o tym wiem... Na początku uparcie szukałem V12, ale niestety obejrzałem ich całą masę i żadna w mojej ocenie nie nadawała się do użytku. Nie mam czasu na kapitalne remonty, tak więc postanowiłem kupić 740 4.4 i cieszyć się dźwiękiem V8 i mniejszą awaryjnością i mniejszą ilością podstawowych części eksploatacyjnych.
Pozdrawiam i witamy w gronie 7er ;)
Podwójne szyby w e32 oryginalnie są w 4 drzwiach i z tyłu. Z przodu zawsze szyba jest zwykła, laminowana tak jak w każdym innym aucie.Cytat:
Zamieszczone przez ginspirations
Pisałem kiedyś o tym w tym wątku:
http://forum.7er.pl/-wnetrze-e32-tyl...pelverglassung
Obawiam się że w e38 z podwójnymi szybami, przednia szyba też jest zwykła...
Też tak myślałem, ale to by było chyba nie możliwe, aby szyba wytrzymała rzuconą cegłę z wiaduktu? Myślałem, że skoro mam pakiet grubszych szyb, to i pewnie przednia jest wzmacniana. Nie wiem, jaki ma na to wpływ czujnik deszczu? Może przy czujniku montowali grubsze? ... ale to chyba bez sensu :DCytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
nei ma opcji zeby szyba wytrzymala cegle . moze rzucali gabka pomarańczowa:) sorki zart taki. przednia szyba i tak jest podwojna jak w kazdym standardowym aucie. pomiedzy szybami jest jakas gruba folia przezroczysta, dzieki niej majac wypadek jak walnie przednia szyba to nie poranisz sie szkłem ,
No ale ta jakimś cudem wytrzymała, nawet czujnik deszczu działa prawidłowo. Mało tego dorwałem dwóch z 4 gnojów którzy urządzili sobie zabawę w wrzucanie cegłami z wiaduktu. Obaj mają po 17lat i odpowiadają za stworzenie zagrożenia w ruchu drogowym. W aucie po za mną była moja żona i synek, jeśli to Ci nie wystarczy jako dowód możesz zawsze zadzwonić na ten komisariat i sprawdzić tą informacje. Tylko w jakim celu miał bym kłamać? :]Cytat:
nei ma opcji zeby szyba wytrzymala cegle