Plastik jest dla kobiet ;DCytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Wersja do druku
Plastik jest dla kobiet ;DCytat:
bo biorą przykład z naszego prezydenta i jego brata i kart nie mają a kase trzymają u matki w skarpetce :cool: ;DCytat:
Panowie ,niedaleko miejsca gdzie mieszkam jest wielka baza paliwowa ,i praktycznie do wszystkich stacji cysterny wożą tam paliwo ,a jak wiemy róznice w cenie są pomiędzy BP a np NESTE ,więc tankuję raz na Neste ,taz na Shellu ,na LUk też. Tam gdzie taniej i powiem ,że mało kiedy jest jakaś róznica ,wymieniam filtr paliwa ,nigdy mi nie zamarzło auto zawsze odpaliło.
Ponadto powiem ,ze ze względu na moje zajęcie tankuję często na Ukrainie ,znawcy pomp wtryskowych mi mówili,ze od razu będę miał problemy z pompą itp ,ale jakoś nic się nie dzieje ,fakt samochód jest bardziej "mułowaty " ,ale za cenę 2,2 zł za litr mu to wybaczam :)
Pozdrawiam :cool:
Auchan (tam wozi paliwo Lukoil) do tej pory rewelacja (jakość i cena :580: :580: :580: :580: :580: )i BP
Kiedyś zrobiłem ponad 80 tyś. kilosów na gazie BP i od czasu do czasu Shell zero problemów w porównaniu ze stacjami typu "LPG 24H"
Prywatne auto tankuję na BP, kiedyś dawno dawno temu jak jeszcze miałem astrę i zatankowałem na auchan to dosłownie za każdym razem jak tam zatankowałem zapalał mi się check control, tankowałem gdzie kolwiek indziej i nic, na auchan check control i od tamtej pory auchan omijam dalekim łukiem.
Jednym słowem ile użytkowników i ile stacji tyle opinii...
Ja głównie tankuję na BP o Schell, a po Krakowie w pracy (służbówkami) jeżdżę na tyle dużo, że wiem gdzie korzystnie sobie zatankować....ale zawsze na w miarę sprawdzonych stacjach.
Marcin, możesz zdradzić co to za stacja???Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Bo sprawdzone i zadowolonym klientem to zawsze najlepsze, a ja jakoś nie lubię testować nie znanych mi małych punktów.
Nie chciałem aby ludzie zaczęli walkę na forum ale jako gość z branży powiem Ci, że większość stacji BP ma paliwa Orlenu (dla tego nikt nie narzeka) tak jak i 99% niezrzeszonych (nie biorę pod uwagę syfu i oszustów)Cytat:
Zamieszczone przez ELVIS
Na prawdę Orlen w PL ma 70% rynku :)
W sumie jeżeli chodzi o rynek polski jest:
LOTOS, Orlen, Lukoil, Shell i Statoil... pewnie coś przeoczyłem ale ogólnie sieci stacji jest 100 a producentów 5 :)
No to chyba, że lejemy na lewo u Mietka ;D to w tedy jest tylu producentów co garażowych chemików ;D ;D
Powiem więcej ,że ostatnio gośc z Shella ,powiedział mi,że właśnie w tej bazie paliwowej co pisałem ,Shell ma swoje zbiorniki i cały czas jest paliwo kontrolowane. Nie wiem ile prawdy w tym ,ale jak widze dobrą cenę na Shellu to tankuję i już ,czasem róznica pomiędzy NESTE jest mała :)
Zawsze staram się tankować na Shell'u - autko przejeżdża trochę więcej km niż na paliwie z innych stacji.
Jeśli nie Shell to tankuje się na Bliskiej - również nie mogę narzekać na jakość ich paliwa.