w piku 0,25 bara przy max bucie 0,05 bara spadek
Wersja do druku
w piku 0,25 bara przy max bucie 0,05 bara spadek
Podoba mi się że nie widać że jest instalka.
Czy ja dobrze czytam? W M5 gaz :faint: ;(
A co to za problem? Tak jako ciekawostke powiem, ze jak zakladalismy gaz w mojej i gadalem z Nikosiem to stwierdzil, ze M5 gazuje sie latwiej niz 540i... podobno juz jedna taka zrobil.Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Na moje oko, najwiekszy problem to butla w M5... albo walec i praktycznie nie masz bagaznika, albo trzeba bak paliwa zmniejszyc i wstawic tam butle z gazem. Wiem, ze zaraz purysci zaczna krzyczec, ze skandal, ze ///M i gaz to hanba... ja powiem tak... wole zdrowe M5 z gazem niz M5-padlo jezdzace na Pb, o ktore ktos nie dbal. A M5 to nie jest tania zabawa i kasa zaoszczedzona na paliwie, moze zostac przeznaczona na biezace wymiany. Wole kupic czesci do samochodu, niz przeplacac za benzyne.
Sorry jakoś dla mnie M5 + gaz to jest nieporozumienie ...
Oki, ale nie jest to tematem wątku. Uwaga nie na miejscu.Cytat:
Zamieszczone przez tommekz
Nie znacie się kompletnie !
Wczoraj oglądałem e32 m60 i pod maską znalazłem taki oto cud techniki nowożytnej :
http://img42.imageshack.us/img42/451...2009599.th.jpg
Ja pierniczę!
Ale miał ktos fantazję tyle gwizdków pomontować. Własnym oczom nie wierzę :shock:
Co to jest???????????
....dodatkowe tłoki od Rometa w kolektorze ssącym ? O co w tym "Biega" ? :]
A no pewnie o to że zamiast sekwencji założony jest zwykły gaz.Te tłoki od rometa są zaczepione na sprężynie z siodełka od roweru "ukraina" i jak gaz strzeli to nie wywala kolektora tylko tłok się podnosi,ciśnienie ucieka a sprężyna rodem ze związku radzieckiego sciąga tłok z powrotem.Ot taka technologia była jak nikt nie wiedział co to sekwencja. :)Cytat:
Zamieszczone przez ArekLand