mnie chyba tez czeka ASO, eh!
Wersja do druku
mnie chyba tez czeka ASO, eh!
Czoobek,Cytat:
Zamieszczone przez czoobek
mozesz podpowiedziec jak Ci sie to udalo? Ja mam tak jak Ty miales:
jak jeden zaprogramuje, to drugi przestaje dzialac. I tak w kolko.
Probowalem szybko (mniej niz 10sekund, dioda na kluczu w stacyjce jeszcze miga) drugi zrobic i kicha. Wymienilem wlasnie gumeczki no i brakuje 2giego pilota do pelni szczescia (nie dzialal juz wczesniej).
To kolego zrób tak jak przy pierwszym kodowaniu kluczyka, gdy potwierdzi central że zakodowany odczekaj 10-15 sekund , najlepiej policz do 10 i nie wkładając 2kluczyka do stacyjki zakoduj go naciskając te same guziki co przy kodowaniu 1 kluczyka i powinno byc ok. Mnie też tak się robiło a jak odczekałem to zakodował sie też ten2. powodzenia ;)
na zaprogramowanie kluczyków jest czas 30 sekund.czyli od momentu początku przyuczania mamy 30 sekund na przyuczenie obu.po przyuczeniu pierwszego natychmiast przyuczać drugi bez dotykania stacyjki.
z tego co pamietam to kodowalem 2 kluczyki naraz :)
Zastosowalem sposob kolegi Komando07.
Czyli: ten w stacyjce zaprogramowany, dioda przestaje migac, wtedy drugi klucz programuje tak samo tylko bez stacyjki. Dziala 100%.
Dzieki!
A co jeśli mam taki kluczyk:
http://a.swistak.pl/000/261/261677_1024.jpg
Pilot miał padnięte baterie, wymieniłem na nowe ale nadal nie działa. Jak go zaprogramować ? E38 95.
To jest standardowy kluczyk do e38.Cytat:
Zamieszczone przez KRapicki
Programuję się go tak jak jest napisane na początku w temacie :)Cytat:
Kurcze, ale w drugim poście czytam :
"Przycisk 2 na pilocie ("zamknij") nacisnąć 3 razy w krótkich odstępach po sobie (max 10 sek). -> W TYM CZASIE NIE PUSZCZAC PRZYCISKU 1 !! "
A przecież ja mam od otwierania i zamykania ten sam przycisk prawda?
Hmm nie bardzo. Normalnie do zamykania jest ten duży okrągły, a do otwierania dolny lewy (ze strzałką w dół).Cytat: