-
Wystarczy na pewno. Sam , jakies pol roku temu tez mialem ten kłopot. Kupiłem klej do klejenia bakow ( dostepny rowniez na allegro za kilkanascie złotych ) , lewarek pod lewa strone samochodu aby paliwo nie ciekło przez pękniecie, 30min i po problemie. Ten klej łączy nawet w obecnosci benzyny.
-
O widzisz!!! Dzięki piękne!!! Jak wyjeżdżę trochę benzyny to się za to zabiorę znowu ;)
-
i tak wrócisz do tematu z jakiś czas - może za miesiąc a może za rok . Znam to z własnego doświadczenia.
-
Wole użyć kleju i 5 i 10 razy - nieporównywalnie to łatwiejsze i tańsze od wymiany baku, który też się (wymieniony) w niedługim czasie może posypać.
-
A czy wie ktos ile kosztuje nowy bak?
-
Do wersji z nivo bak o pojemności 95 litrów rok temu kosztował 2999 zł :D
-
RockR daj znać jak ci poszło jestem ciekawy czy coś podleczyłeś i jest ok.
-
Cierpliwości, muszę wyjeździć benzynkę bo zaraz po klejeniu zatankowalem za 100 :/ A że mam mało czasu teraz to nie jeżdże za dużo. Wymiana baku? Nie ma opcji, to poprostu bez sensu. Jakby z powodu choroby palca całą nogę amputować :D
Damy rade ;) Klej+uszczeleczka+wkręcik xD
__________________________________________________ ______________
Zobaczcie, co znalazłem:
http://www.allegro.pl/item766665095_...e_i_suche.html
-
Powodzenia i zapraszam ponownie to sie bardziej przyłożymy zmatowimy lakier kupisz klej do klejenia zbiorników maja go w ACM kosz 21zł za cała tubkę 60ml przechylimy go odczekamy i będzie dobrze :cool: pozdrawiam
-
Może to śmieszne, ale kleił mój ojciec poxyliną miskę olejową w audi 2,8 (A6 95r.) u znajomego... 3 lata temu. Rozpruli ja na jakimś korzeniu w lesie. Do dziś ten patent nie cieknie. W autobusie parę lat temu (Neoplan, silnik man, pęknięta miska sklejona poxyliną przez... mojego ojca zaliczyła sezon Hiszpania, Italia i jeździ do dzisiaj. W Fordzie zbiornik paliwa (benzyna) klejony na mokro... :D paliwo ciekło :D trzyma do dziś...
Nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań. W swoim aucie ciagle bym zaglądał pod spód aby się upewnić czy nie leci. Jednak reklama poxiliny to nie jest i plis nie karajcie mnie za to ;)