O światła. Koleś mógł włączyć je dużo mocniej tak jak na fotkach z linku co ktoś podał. i Świeciły tylko one. Ale o obrysówkę też spytam czy jest legalna w UE
Wersja do druku
O światła. Koleś mógł włączyć je dużo mocniej tak jak na fotkach z linku co ktoś podał. i Świeciły tylko one. Ale o obrysówkę też spytam czy jest legalna w UE
Na temat świateł dziennych było na tym forum już kilka tematów, włącznie z odnośnikami do informacji prasowych o zmianach w prawie, zatem opcja szukaj Twoim przyjacielem jest.
Co do obrysówek.... Mam włączone i byłem z tym na przeglądzie i nikt się nie czepiał. Czy to jest legalne? Nie znalazłem przepisów zabraniających stosowania.
Ale niby smerfy za to gonią :D
A jeżeli chodzi o światła dzienne to wiem że 10 razy o tym gadaliśmy ale jeżeli takie światła właśnie tak świecą fabrycznie (mocno kierunkowskazy) i mają jakąś tam homologację w US i tam tak mogą jeździć to zastanawia mnie co na takie coś policja w UE, odrębną sprawą jest jak w tedy działa sam kierunkowskaz bo nie widziałem.
Czy Ty czytasz z uwagą? Światła dzienne są oparte o ściemnione światła drogowe. Sidemarker do ściemniony kierunek. Polskie prawo mówi o stosowaniu świateł przednich postojowych a nie mówi nic o sidemarkerach (nie znalazłem). Przypuszczam, że nie uzyskasz pozytywnego wyniku badań technicznych bez świateł postojowych natomiast nikt nie powinien się czepiać dodatkowych świateł obrysowych (tyle że to tylko moja interpretacja).Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Ze "ściganiem" za side markers ("obrysówki") różnie bywa... Interesując się autami amerykańskimi przez tych parę lat słyszałem historie zarówno z pozytywnym jak i negatywnym zakończeniem. Stosownych przepisów nie przytoczę bo nie znam i nie chce mi się szukać (zdaje się że były jakieś zmiany po drodze).
Generalnie nie widzę powodu żeby roztrząsać ten temat. Nie żyjemy w Austrii!!!