Raczej tak - detale wskazują że to 740iS.Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Wersja do druku
Raczej tak - detale wskazują że to 740iS.Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Jest jeszcze opcja taka jak bilstein + AP - 40mm = seria minus 25-30 mm . Tak było u mnie. Do dzisiaj nie rozumie dlaczego auto stało na bilsteinie wyżej niż na seryjnych amortyzatorach :/ ... chyba dlatego, że są mocniejsze.Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
W każdym razie w 735iA się to sprawdziło
Bilstein jest to amor gruby-wysokocisnieniowy-jednorurowy zupelnie inny niz dwururowe...jak sachs.. stad ta twardosc oraz wysokosc..Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
AP to sprezyny teoretycznie 4cm i jesli sie nie myle nie maja podzialki silnikowej , po zamontowaniu ich do seryjnych amorow-dwururowych - bedzie po jakims czasie nizej niz 4cm,bilstein to wytrzyma,ba nawet 5cm wytrzyma a zwykly nie zawsze..
bilstein-bardziej sportowe
sachs-komfortowe
;)
Niżej, niżej gleba i miodzio :cool:
Ja również jestem za obniżeniem :]
Ja mam Monroe Reflex i też mi się wydaje, że są ciut wyższe niż powinny być (przód) ale jeżeli o komfort są to miękkie amorki zupełnie inna bajka jak BilsteinCytat:
Zamieszczone przez EVAN
obniżaj,obniżaj ;)
ja mam -35/-15 i jest mi trochę za wysoko nawet ;) poza tym na komforcie uważam nie mam strat.
pozdrawiam
Kurcze, no faktycznie dylemat. Ale obniżona e38 wygląda zajebiście. u was drogi dobre to chyba obniżaj.
A ja kategorycznie mówię nie obniżeniom. Rzecz gustu oczywiście ale jest jeszcze jeden szczegół. Im niższy prześwit tym łatwiej o coś przyhaczyć i to porządnie. Moja mimo że wysoko stoi to i tak haczyłem jak do garażu wjeżdżałem. To co dopiero jak bym obniżoną miał :faint: Może to i ładnie wygląda ale prędzej czy później może się coś stać i będzie sie żałować. A jak taka modyfikacja miałaby wpłynąć na komfort to za darmo bym nie chciał obniżyć nawet jak by mi tam złote sprężyny wsadzili. Zmniejszać komfort w tym aucie to jak przerzucać gnój w garniturze. Nie przystoi. Założeniem producentów aut tej klasy jest komfort podróżowania. Wygląd można sobie darować. Chyba jedynie mógłbym sie skusić na oryginalne M technic. Nie wiem ile ono jest niższe ale ważne że oryginał ;D
No to są tylko moje odczucia. Mi się to podoba innemu gleba ;) Gusta są różne :)
M technik to okolo 1,5-2cm nizej
a 750 fabrycznie 1,5cm nizej
mam taka ladna fotke jednej ladnej 750iL ;)
http://img5.imageshack.us/img5/1478/c78625833d.jpg