Fajnie, że jesteś ale spełnij najpierw pkt 5 Regulaminu Forum - czyli udaj się do działu Przedstaw Się...Cytat:
Zamieszczone przez conrado
Wersja do druku
Fajnie, że jesteś ale spełnij najpierw pkt 5 Regulaminu Forum - czyli udaj się do działu Przedstaw Się...Cytat:
Zamieszczone przez conrado
Pozwolę sobie odświeżyć ,,kotleta''..po miesięcznym postoju... Niestety ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku nie chciało ,,dojść'' wyżej niż ok 3,8 bara. Szybka decyzja-demontaż miski - pompa oleju na stole..niestety zbyt duże luzy zakwalifikowały ją na złom.
Idąc ,,tropem'' kontroli poddane zostały wszystkie panewki - korbowodowe i główne. Efekt był w miarę zadowalający- cztery komplety korbowodowych nosiły już znaki zużycia ( 1 warstwa na panewkach wyślizgana ), dwa kolejne praktycznie żadnego. Jeśli chodzi o panewki główne, dwie nosiły znikome ślady zużycia,reszta wyglądała idealnie..Dodam że wszystkie panewki miały datę produkcji 1990... Zdecydowałem się na zakup nowej pompy oleju oraz wymianę kompletu panewek-wał poza kilkoma drobnymi rysami jest praktycznie nietknięty.
Koszt pompy - 1400 pln, panewki - ok 350 pln , trochę nerwów ,ale za to można spać spokojnie..Pozdrawiam i dobranoc :)
witam mam taki sam problem i na zimnym silniku szczególnie przy niskich temperaturach tez późno gaśnie kontrolka oleju, wymieniłem tą puszkę, czujnik ciśnienia,zmieniłem olej z filtrem,dokręciłem rurkę na klawiaturze zaworów która była poluzowana i nic to nie dało,z tego co wiem trzeba jeszcze zaglądnąć do pompy oleju bo może być poluzowana i jak samochód dłużej postoi to olej ścieka do miski., co do tej puszki wydaje mi się że można to sprawdzić w łatwy sposób a więc kiedy odkręcimy dekiel puszki po dłuższym postoju i wylatuje olej a w puszcze jest pełno oleju to chyba jest dobra-czy mam rację?
A może ktoś znalazł jeszcze inny sposób na tą usterkę,to proszę o porady,z góry dzięki i pozdrawiam
1.Pomiar ciśnienia oleju poprzez wkręcenie manometru w miejsce czujnika ciśnienia oleju w głowicy - najprostsza czynność , która determinuje dalszy ,,tok'' prac opisanych w tym wątku :)Cytat:
Zamieszczone przez hektorek106
...jak poznałeś że luz jest zbyt duży? Ja zabrałem się za to samo bo miałem identyczne objawy,nowe panewki na korby(stare również jeszcze ori z delikatnymi wytarciami)...I będę miał drugą pompę olejową żeby porównac z moja,bo w mojej nic niepokojącego niezauważyłem na pierwszy rzut oka...Cytat:
Zamieszczone przez ciah
...w którym miejscu luz wyczułeś?trzymajac pompę i kręcąc wirnikiem?
Pozdro
W moim przypadku wyciągając - nazwijmy to - ,,zębatkę'' z ,, korpusu'' ( to metalowe kółko w którym pracuje zębatka -zapewne zauważyłeś analogię budowy z silnikiem rotacyjnym) były bardzo widoczne wytarcia na gładzi stożka zębatki, dość głębokie rysy (na powierzchniach czołowych i bocznych), luz między stożkiem ,,zębatki'' a powierzchnią ślizgową korpusu w najwyższym, miejscu krzywki korpusu wynosił około 0,82 mm , całość po rozkręceniu obudowy pompy sprawiała już wrażenie ,,rozklekotanej'' i na pierwszy rzut oka kwalifikowała się do wymiany. Rozkręciłem nową pompę z ciekawości i choć luzu nie zmierzyłem a na ,,oko'' to można gdybać...wszystko chodziło bardzo ciasno.Cytat:
Zamieszczone przez e32maaaciek
Przy wymianie pompy sugerowałem się ciśnieniem oleju ( czas ,,gaśnięcia'' kontrolki na zimnym silniku, oraz ciśnienie oleju na rozgrzanym - możesz doczytać powyżej). Jeżeli wystąpiły podobne objawy u Ciebie a w pompie nic niepokojącego nie zauważyłeś i jesteś tego pewny, to pozostaje szukać dalej - pucha, zaślepki laszy ,,koników''.
W razie wątpliwości możesz wspomóc się chyba autodatą, lub innym źródłem ponieważ szczegółowych danych nie miałem czasu szukać . Pozdrawiam
Cześć !
Wczoraj po przejażdżce (po dokręcaniu do 4tys i rozpędzaniu do 170km/h)zaczeła mi się zapalać kontrolka ciśnienia oleju na rozgrzanym silniku a raczej zaczyna się lekko żarzyć według obrotka przy 800obr/min.Silnikiem troszkę trzęsie przez wywalony wałek na 2cylindrach ale wcześniej takiego obajwu nie było. Silnik jest suchutki, na odcinku 12tys km nie wziął ani grama oleju. gdzie według Panów mam zacząć szukać przyczyny takiego faktu.jak kupiłem auto był jakiś nędzny minerał ja od ręki wlałem 10w40. kontrolka ciśnienia na zimnym silniku gaśni po paru sekundach a na ciepłym prawie odrazu przestaje się palić.
co ciekawe kontrolka czasem się zapala a do tego muszę minimum 20km przejechać,zeby taki fakt zaistniał:)
To zalej gęstszego oleju. Na jakiś czas pomoże albo szykuj się do robienia silnika.
M30 na mineralnym może śmigać,gorzej by było z m60