Poczekajmy z tym. Ogarnij odme, rurkę bagnetu i disę. To i tak warto zrobić a nóż - widelec.
Wersja do druku
Poczekajmy z tym. Ogarnij odme, rurkę bagnetu i disę. To i tak warto zrobić a nóż - widelec.
U mnie jest zupełnie inny dźwięk, jakby jeczenie-ciężko to opisać.
Co ciekawe odme mam właśnie do wymiany, syczy, gwiżdże i motor przygasa(oczywiście nie jeżdżę w tej chwili)
W skrzyni jedynie to profilaktycznie olej i filtr warto zmienić. Filtr jak się przytka to umie jęczeć pompa.
No ale jak by to była pompa, to na każdym biegu by chy?ba jeczała.
Tak się jeszcze zastanawiam nad pompą wspomagania ,tylko nie znam charakterystyki jej pracy tzn co i kiedy odcina wspomaganie czym szybciej się jedzie i czy to nie ma coś wspólnego ze zmianą biegów czyli z prędkością auta. W elektrycznych wspomaganiach sygnał jest brany właśnie ze skrzyni biegów a czy tu czasem nie będzie to też ze sterownika ASB i w momencie zapięcia trzeciego biegu pompa przepompowywuje tylko olej ???? Nie wiem. Tak tylko kombinuję ale żeby ją wykluczyć na szybko wystarczy próba ze zrzuconym paskiem klinowym.
Może to głupie z tą pompą wspomagania, ale chcę pomóc :RpS_tongue:
https://youtu.be/zL4ep-nl-xU
Znalazłem taki filmik, u mnie słychać coś takiego przy zmianie biegu-bodajże 2-3.
Na postoju jest cicho.