Też lubiłem zmieniać biegi, ale teraz mi się nie chce. Mimo iż mam możliwość zmiany manualnej :>Cytat:
Zamieszczone przez MiNos
Wersja do druku
Też lubiłem zmieniać biegi, ale teraz mi się nie chce. Mimo iż mam możliwość zmiany manualnej :>Cytat:
Zamieszczone przez MiNos
tak jak ja ;) zawsze jezdziłem w manualu, pierwszy raz było " oooo automaat eee..." a teraz moge powiedzieć że zmienia biegi ładnie i machać ręką nie trzeba
Jeśli mowa o 728 w automacie to owszem, będzie porównywalna z tymi trójkami - ma do 100 9,6s, ale np 728 w manualu robi 100 w 8,6 co jest dużo lepszym wynikiem niż 9,8s dla 320i czy 10,2 dla 318is (mam tu na mysli nadwozie E36).Cytat:
Zamieszczone przez wojtas
A co do skrzyni to ja też miałem opory przed automatem, bo naturalną rzeczą jest zmieniać biegi. Po przejechaniu 100 kilometrów zmieniłem zdanie ;D
p.s. w temacie silników nie ma co kombinować - złotym środkiem jest 4.4 i koniec kropka :hah:
odchylenia w dół to szukanie nieznacznych oszczędności - 2.8 albo zadbanego egzemplarza - 3.5, a w górę - 5.4 to płacenie kilku litrów paliwa więcej, żeby jeździć tak jak 4.4 ale delikatniej wciskać pedał gazu ;)
A najważniejsze to znaleźć zadbany egzemplarz, zajechana 728 (choćby miała na zegarach tylko 150 tysiecy kilometrów) będzie droższa w utrzymaniu niż zadbana 740 (choćby na zegarach było pół miliona)
nie zapominajmy jednak ze 5.4 to nie tylko motor (ktory jest poprostu przemega ;) ) ale takze zupelnie inne wnetrze samochodu :D jezeli chodzi o langa to tez o niebo lepsze wyposazenie w porownaniu do 4.4 wiec moim zdaniem lepiej zaplacic za te kilka litrow paliwa wiecej :]Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
hah jak sobie mysle ze ja mam obecnie 1,6 to 4,4l to juz potwor ;) a co dopiero 5l - oczywiscie wszystko rozbije sie o paliwko - jezeli znow benzyna podskoczy do 5zl/litr roznica bedzie juz znaczna - na tych np 2ch dodatkowych litrach bylo by 10 zl :D niby nie duzo... ale
Jestem fanem BMW, nie koniecznie do scigania sie bo nie bawi mnie to. Podoba mi sie duze auto bujajace sie jak amerykanski muscle car :)
Jeśli tak to śmiało możesz celować w 2.8 ;)Cytat:
Zamieszczone przez MiNos
a ja mysle ze 2.8 to bardzo fajny silnik.. ale nigdy wiecej bym go nie kupil :) i tez nie lubie sie sciagac, ale roznica w spalaniu naprawde nie jest na tyle duza zeby brac R6.. a z wiekszego o wiele wiecej przyjemnosci w chwili przyciskania gazu ;)
noi ten dzwiek.. V8 :)))) :cool:
Hej
W e36 2.8 to daje radę :D Co prawda nie śmigałem 728 ale miałem 528i i 528iA i oba te auta BARDZO średnio dawały radę :?
Kwestia gustu. Ale chyba nie ma sensu dalej się rozpisywać czy 2.8 daje rade czy nie. Każdy będzie bronił swoich racji. Niech kolega tak jak wcześniej pisaliśmy się przejedzie i zobaczy czy mu to odpowiada czy nie.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Damias...w końcu masz 2.8 więc co masz powiedzieć?Ja tylko odpowiedziałem na pytanie że w e36 2.8 daje radę bo w e39 juz nie...a co do e38...niech może sam się przekona i sam sobie odpowie na pytanie :hihi:
Moim zdaniem 728 daje tylko "radę" pod względem tanich części zamiennych,bo do V-ki są już droższe...
Sorry za OT ale Damias...co w Twojej 728 jest takiego indywidualnego że piszesz 728iA Indyvidual Shadow.Chodzi Ci o shadow line?