-
a tunel na chłodnicy jest w ogóle?
Niemniej jednak sprawnego wiska ręką nie zatrzymasz nigdy, nawet jak jest odsprzężone, bo jednak olej sprzęża nieco, bo nigdy cały nie odpłynie z jednej komory do drugiej
ale żeby było jasne, szmatą I na siłę się da :)
-
Masz na myśli osłonę wiatraka, przyczepianą do chłodnicy na spinki? Jeśli tak, to jest. Co prawda oryginalny tunel nie do końca pasował do nowej chłodnicy, ale jakoś dało się to poskładać.
edit: Jeszcze tylko wisko odkręcić. Parę dni temu odkręciłem przy wymianie chłodnicy i nie zakręcałem jakoś strasznie mocno, a mimo to średnio to idzie. Poczytałem już co i jak i zobaczymy, czy puści.
-
No i poszło. Nie pomogły młotki i inne sposoby. Wygrała autorska metoda wrzucenia starych gaci między pasek a rolkę napinacza. Wisko zmienione. Dzisiaj zobaczę, jak hula.
-
Można przyrządem zablokować pompę wody i kręcić legalnie wisco. W mojej galerii masz jak to wygląda.
-
Dzięki. Nie było potrzeby. Nowe wisko już hula. Jest wiatr pod maską.
-
No i gra gitara. Visco ważna rzecz. Mówiłem ,że trzeba wymienić .
-
Jest zdecydowanie lepiej, ale jak w ciepły dzień stoję w korku na D i hamulcu z włączoną klimą, to temperatura w końcu dojdzie do 100 i pewnie powędrowałaby powoli dalej, gdybym nie ruszył. To prawidłowe zachowanie, czy coś jeszcze dłubać? Płyn Prestone świeży.
-
Wskaznik temperatury ma stać w pionie. Coś nie tak....wentylator elektryczny normalnie pracuje jak klima włączona ?
-
Stoi w pionie. Wychyli się w prawo dopiero od 110 stopni, ale wolałbym żeby nie zbliżało się do tej temperatury. Właściwie to fajnie, gdyby nie osiągało 100. Poprzednio przy 112 stopniach straciłem zbiorniczek wyrównawczy (korek też zmieniłem po tej przygodzie). Wentylator elektryczny powinien załączać się od razu po włączeniu klimy, nawet na zimnym silniku?
-
Na zimnym silniku u mnie włącza się gdzieś chyba po minucie (na postoju)
Jak stoi w pionie to nie masz się co martwić. On tam jest w jakiś granicach temperaturowych wyskalowany.