spokojnie trzymam kciuki żeby było już dobrze , co tam z intercars handlujesz bo bańki z cars-u stoją ?
Wersja do druku
spokojnie trzymam kciuki żeby było już dobrze , co tam z intercars handlujesz bo bańki z cars-u stoją ?
Tak .
Po koncentracie płynu do spryskiwaczy.
Parę samochodów w firmie mam. Kupowanie na stacjach to nonsens.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość u którego reklamowałem baterię powiedział że 750-ka tak ma że jak nie jeździ 4-5 dni to rozładowuje małe aku.
Czyżby się już zabezpieczał?
ja mam jeden akumulator który był wcześniej w busie 3 lata najtańszy jaki wtedy w hurtowni mieli bo busy śmigają co dzień i nie nie zgodzę się że 4-5 dni jak stoi to rozładowuje.
Przełom lutego-stycznia postawiłem bmw na prawie miesiąc bez odpalania bo nie miałem potrzeby , przygasły lampki w aucie aż monitor się wyłączył ale auto zapaliło bez problemu .
Poproś tego Pana jeśli Ci nie uzna reklamacji o odesłanie akumulatora do producenta , i napisz mi co Ci na protokole reklamacyjnym napisali .
Często jeśli nowy akumulator doprowadzimy do stanu głębokiego rozładowania kilkukrotnie może być reklamacja nie uznana z naszej winy po prostu się zasiarcza i roztwór zmienia barwę niestety mają w tym przypadku rację i są w stanie to udowodnić .
Gniazdo zapalniczki przednie i tylne jest na oddzielnych bezpiecznikach. Masz je schowane w bagażniku nad akumulatorem. Rozpiske masz na pokrywie zakrywającej baterie. Przednie gniazdo bezpiecznik nr 52 (30A) 4 pozycja w listwie bezpieczników licząc od przodu auta.
Dzięki [emoji106]
Olej w pompce klapy wymieniony [emoji4]
Śmiga dużo ciszej i płynnie.
maciej 750il jedziem http://7er.pl/zlot/ ???? :smug:
Jak nam w 750 kach akumulator trzyma 4 dni to akurat na jednym obejdziemy hihi bo zlot 3dni
Mały akumulator odpowiada tylko za elektronike i bendinx rozrusznika sam rozrusznik grzałki katalizatorów webasto jest obsługiwane z dużego aku.W przypadku padniętego górnego aku i braku możliwości odpalenia wystarczy ominąc sterownik ets tzn.spiąć akumulatory kablami dolny z górnym po 5 min. Przerzuci wystarczająco prądu do odpalenia .U mnie winny rozładowywaniu aku był własnie sterownik ets po wymianie i włożeniu nawego akumulatora po 2 tygodniach prąd na poziomie 12.2v