Ooooooo Właśnie o ten dolny prawy róg się rozchodzi. Tam jest cała tajemnica. :)
Wersja do druku
Póki co temat ogarnięty. Winna była mata pasażera :/ wstawiłem emulator, bo miałem pod ręka...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Problem poduszki wraca jak boomerang, już brak mi nerwów i pomysłów. Zakupiłem nową poduszkę, wymieniłem, zakodowałem, wszystko cacy ok. 1,5tyg. i dziś po przejechaniu 30km znów komunikat, standardowo: prawa tylna poduszka w drzwiach. Po z czytaniu błędu w Ista:https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...38fb87d467.jpg
Jakieś pomysły o co może jeszcze chodzić ?
Moduł, albo wiązka. SSH znajduje się pod tylną kanapą. Wpisz w google "bmw e65 intelligent safety integration system" (w niefortunnym skrócie ISIS :D) i wyskoczy link do PDF. Tam masz opisany cały system airbag'ów + co gdzie się znajduje i za co odpowiada. Miałem podobny problem z aktywnym zagłówkiem w fotelu kierowcy. Błąd wracał losowo. Po wymianie modułu i pociągnięciu nowej wiązki do zagłówka, błąd nigdy nie powrócił.
Myślałem ze moduł SSH to te białe co jest w drzwiach co wszystko jest podpięte do niego...
Mi ostatnio jak wyskoczył Air bag to znajomy wiedząc że mam 7ke od razu zalecił czyszczenie pinów w słupkach i pomogło (czyszczenie i wykasowanie błędu od tamtego momentu spokój)
Czyszczenie pinów niewiele daje, ale wysunięcie pinu, dociśnięcie go, żeby ciaśniej siedział już jak najbardziej.
Newralgiczne są przejścia kablowe na środkowych słupkach(wiązka do tylnych drzwi)
9849 widerstand zuendpille zk1 zu klein
A z takim czyms co mozna zrobic. Podobno to od zaglowka. Ale ja chyba nie mam aktywnych zaglowkow. Nawet nie wiem jak to sprawdzic.
Komfortowe fotele mają aktywne zagłówki. Zwykłe fotele nie mają aktywnych zagłówków. Nie wiem jak ze sportowymi. Prawdopodobnie też nie mają.
Mam komfortowe fotele. Ale w zaglowku nie ma zadnych gratow. Kabli czy mechanizmow. Przynajmniej nic takiego tam nie widac. Zagladajac od spodu. Co nie zmienia faktu ze trzeba cos z tym bledem zrobic. Na wyswietlaczu swieci sie cos takiego.
driver restraint system fault. belt tensioner or belt tension limiter fault. ensure your seat belt is fastened.