A jak sprawdzacie na tej ścianie czy światła nie są za wysoko??
I dlaczego ma być ^^ jak prawa lampa ma świecić wyżej niż lewa??
Wersja do druku
A jak sprawdzacie na tej ścianie czy światła nie są za wysoko??
I dlaczego ma być ^^ jak prawa lampa ma świecić wyżej niż lewa??
Przecież to jest tylko złudzenie optyczne , że prawa lampa świeci wyżej niż lewaCytat:
Zamieszczone przez EVAN
Z tego, co się orientuję, to widmo światła na ścianie powinno wyglądać mniej więcej tak:
__/__/
Obie lampy powinny być ustawione na tym samym poziomie.
Co do jakości świateł mogę powiedzieć tylko tyle, że nowsze generacje BMW mają lepiej zrobione odbłyśniki (większa powierzchnia) i większe soczewki, w porównaniu z e38. Ja mam zamontowane soczewki od e60 i to świeci naprawdę przyzwoicie.
A co z wysokościa?Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Czy do Ciebie trzeba z pałą ?? Przecież ci mówie 2 raz , że wysokość 2 lamp jest / ma być identyczna.Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
:hah: :hah: :hah: :faint: :faint: :faint:
Chodzi mi o wysokość świecenia. Chyba nie jest obojętne czy świecą po drodze czy po niebie?? A z pałą ode mnie z daleka... ja mam zonę ;DCytat:
Zamieszczone przez olejus
Jak już do ciebie wychodzi z pałą to uważaj ... Możech chłopaka nie odgonić !!!Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Olejusowe ustawienie świateł wyjaśnia jakim sposobem na jego aucie znalazła się ta cała szpachla ... Chłopak poprostu nie widzi drogi bo lampy walą w chmury i jest wtedy problem ..
Dokładnie opisywałem jak sprawdzić czy nie są za wysoko :P czuje się olany z góry do dołu :P
Ja już tyle razy grzebałem przy lampach, że ustawiam je od razu i nie muszę nawet wyjeżdżać na jazdę próbną :)
A światło xenonu u nas faktycznie świeci tak ^^
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję ale dopiero wróciłem ze spociku. Wymiana żarników pomogła. Już jest OK :D Niby świeciły jasno i oba tak samo ale światła nie dawały.