Ale to chodzi tylko o motor. Przecież do takiego auta możesz wszystko włożyć, co do innej 740i czy 750i. Popatrz na ceny na Mobile.de nowych G12 730i. Są niejednokrotnie wyższe, niż cena podstawowej 750i.
Wersja do druku
Ale to chodzi tylko o motor. Przecież do takiego auta możesz wszystko włożyć, co do innej 740i czy 750i. Popatrz na ceny na Mobile.de nowych G12 730i. Są niejednokrotnie wyższe, niż cena podstawowej 750i.
Dla mnie to szaleństwo i tyle :help:
za moment dzięki liczykrupom i downsizingowi będzie seria H o silnikach od 1,2 do 1,8 na 16 turbinach :loco:
Doskonałym przykładem tego jest .... SKODA SUPERB :) i jej pojemności :)
To moja kosiarka ma więcej :)
Istne szaleństwo :)
Choć jak miałem 2,8 w e38 to wydawało mi się że jest wystarczająco ... i było :) ale dla mnie to jak z piersiami u kobiet :)
jak ma 75B no to ujdzie bo co masz zrobić :) ale i tak patrzysz za 75C lub 75D :)
ADASIO a co powiesz na B48B20 w G11 ? :loco: To już jest koniec świata :help:
Ja mysle ze 40i ma duzo wiekszy sens od 30i. Po prostu bedzie za slaby ten silnik a spalanie bedzie takie samo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
W tym wypadku nad mocą i spalaniem ważniejsza jak dla mnie jest awaryjność i żywotność silnika.
Ale ja rozumiem ze to jest ten sam silnik tylko ma jedna turbine a nie dwie
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nie jest to ten sam silnik, jest na wtrysku posrednim i nie ma turbin. N52B30(195KW) mialem w z4 coupe, tam dawal rade bo auto wazylo 1300kg, ale nie wyobrazam sobie go w serii 7.
http://www.otomoto.pl/oferta/bmw-ser...-ID6BqXiF.html
Czy to nie jest przypadkiem ten silnik na pośrednim wtrysku i bez turbo?
Tak. Na Oceanię i Bliski Wschód takie szły.
Oby tego jak najwiecej poprzywolili do PL, bo to w zasadzie jedyny sposob jak na razie na F01 w gazie no i stosunkowo prosty silnik