-
Jestem pewien. Bylem przy odkrecaniu świecy i widziałem jak wyglądała. Czarna od nagaru i ulamana. Po rozkręceniu silnika takie coś wyszło. Potwierdzili to mechanicy u Lelka.
Stało się to jak lecialem ok. 220km h i nagle pum. I po silniku. Ledwo co do warsztatu dojechałem. Ogólnie silnik po urwanie tej elektrody może z 30 km zrobił.
-
30km awaryjnego jechania. Dajmy 1500-2000obrotów/min i pół godziny drogi. To daje jakieś 45000 - 60000 pełnych obrotów korbowodu. Wystarczy, żeby tak zmielić cylinder i tłok ;)
-
gdyby kawalek swiecy odpadlo bylo by wbite w tłok (lub poobijany)a nie porysowana gładz,
-
Emil....no widocznie tutaj poszło inaczej. Na piśmie chcesz potwierdzenia czy jak.
-
nie chce i nie twierdze ze tak nie było, ale najczesciej widac slady na tłoku
-
Spoko. Dla wszystkich to był dziwny przypadek. Tłok na wymiar za Stuttgart szedł 2msc. 1800zl. Spoko cena jak na V8 od Porsche.
Ciekawa jaka cena tłoka do V8 E65
-
Bezi wierzyć w opinie servisu to raczej słaby pomysł.Dlaczego pod pirścieniami na tłoku są takie ślady ???Ni wydaje mi się źeby żeby ten kawalek elektrody dostał sie tam.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
-
Auta nie naprawiałem w serwisie Porsche. Widocznie mechanik nie zna sie tak jak Wy i sie pomylił. No cóż zdarza się. Na szczęście auto naprawił :) Sprzedałem Porsche w 2013r więc juz i tak mnie to nie interesuje.
Przez serwis zamawiałem tylko częsci.
Ok. Szkoda juz dyskutować. Każdy swoje wie.
Pozdrawiam.
-
Wszystko ok.tylko jak coś przeleci między tłokiem a tuleją ??? i jeszcze wpadnie pod pierścienie.Tak na chłopski rozum.Nie realne
-
Juz nie pamiętam szczegółów awarii. Może pierścień się ułamal i tedy drobiny elektrody zmielone poszły? Nie pamiętam . 4 lata temu to było. 3 inne auta juz potem miałem. ...