Ja to pisałem ,ale warunek że sa sprawne oczywiście. Mogą być tak zabrudzone ,że się zdarza im zaciąć w pozycji zamkniętej
Wersja do druku
Chciałbym się podpiąć do tematu. Również mam problem z grzaniem lewej strony, natomiast gdy kliknę nawiew na szybę to zaczyna grzać na maxa ze wszystkich kratek, włączam auto i od razu mróz z lewej strony. Prawa grzeje normalnie
Witam ponownie po przerwie. Elektrozawory są sprawne, dzisiaj wyjąłem je i z pomocą kolegi sprawdziłem. Obydwa wysuwają się i chowają prawidłowo. Mimo odpowietrzenia całego układu nie grzeje mi ani lewa ani prawa strona. Do środka wchodzą ciepłe węże. Jutro postaram się zerknąć na kompa co tam słychać tylko nie znam się na tym za bardzo. Jak by mi ktoś mógł powiedzieć gdzie i co sprawdzić w INPIe to będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie
Jesli wymontowales zawory trzeba bylo sprawdzic droznosc chlodnicy. Dmuchnij w weze powietrzem lub przeplucz chlodnice podpinajac do weza ogrodowego.
Czujnik temperatury wew (o ile się nie myle) jest pod mid na panelu środkowym (taka kratka 2x2cm na panelu klimatronika). Jest tam tez mały wiatraczek który lubi burczeć jak się zabrudzi. Warto dać mu tez krople silikonu na oś . Może Ci się to max zakurzyło.
Czyli trzeba wyjąc panel klimy i rozkręcać tak ?
Oczywiście mówię o e38 polift