-
Mi przestal odpalac bo wtyczka od ecu miala ulamany zabek. Walczylem ze wszystkim a problemem okazala sie taka pierdola jak brak dobrego styku. Podienilaes kompy wiec sadze, ze bys zauwazyl, ale nigdy nei wiadomo. Alarm tez moze mieszac, moze jakies gowno ktos dolozyl o ktorym nawet nie wiesz?
-
kostka ecu dobra, jak wyeliminowac alarm jesli go znajde ( chodzi o centralke ) ? jeśli jest podlaczone odcięcie zapłonu to jesli wypne centralke samochod odpali czy bedzie sytuacja jak z lpg, jesli wypne to nie odpale ?
-
Czytałem cały temat ale już nie pamiętam dlatego moje pytania
-cewka podmieniana
-lpg jakiej firmy?
-
cewka podmieniana, lpg stag
-
A luzy zaworowe kiedy regulowales?? Pamiętam, że u mnie były bardzo ciasno i przy niskich temperaturach odpalał za 3, 4 razem. Po regulacji problem zniknal.
Nie wiem czy sprawdziles przekaźnik od pompy paliwa i przekaźnik od silnika? Żółty paliwo, biały silnik - są w puszce od strony pasażera.
-
luzow nie robilem ale jak na dniach bede sprawdzal rozrzad to przy okazji sprawdze luzy, przekaznikow nie podmienialem jeszcze
-
wlasnie sprawdzilem rozrzad i jest dobrze ustawiony, nic sie nie rozjechalo... pomysłów brak co mozna jeszcze sprawdzic
-
Zacznij od podstaw: sprawdź ciśnienie sprężania, w dobrym silniku powinno wynosić ok 12- 13 bar, rozrzut między cylindrami nie powinien przekraczać 1 -1,5 bar. Jak ciśnienie za niskie zrób próbę olejową, tzn po 50 ml oleju do cylindra oraz ponowny pomiar. Jeśli znacząco wzrośnie: tłok nieszczelny, jeśli wzrośnie stosunkowo niedużo zawory. Pomiar na rozgrzanym silniku(choć dla pewności warto zmierzyć też na zimnym - czasem podpiera zawory przy zbyt małym luzie), wykręconych wszystkich świecach i przepustnica w pełni otwarta. Aha, akumulator oczywiście sprawny i naładowany.