-
To dodatkowe wyjście jest do B35 i B44. Generalnie, w odmie z M60 w tym miejscu jest taki jakby korek (z tego co pamiętam), który ewentualnie dałoby się przełożyć zamiast tego wyjścia na wężyk.
Czujniki możesz spokojnie obsmarować na bloku, bez zdejmowania. Zrobiłem tak samo.
Ja pokrywy szkiełkowałem i lakuerowałem proszkowo, więc mam tylko takie doświadczenia.
-
A szkiełkowałeś i malowałeś też od środka?
Ja jednak też chce oddać w proszek ale dzwoniąc do firmy która by to wyszkiełkowała i pomalowała powiedzieli mi że od środka powinno zostać w oryginale,
Czy można pomalować to proszkowo na obie strony?
Czy tylko wykiełkować z obu stron a pomalować z zewnątrz?
Oryginalnie od środka też jest lakier...
-
Nie rozumiem po co masz szkiełkować dekiel skoro chcesz go później pomalować? Dla mnie nie ma to sensu.
-
No chyba trzeba to wyczyścić z lakieru i syfu przed malowaniem...
-
Akurat szkiełkowanie jako metoda na usunięcie farby raczej nie będzie tanią opcją.
-
Od środka nie ma sensu, tak samo jak w tych rowkach na krawędzi, w które wchodzi uszczelka. Pomaluj tylko i wyłącznie z zewnątrz. Z doświadczenia wiem, że miejsce zakręcania korka oleju też nie warto malować, mam na myśli powierzchnię styku z gumową uszczelką korka. Pokrywy możesz wypiaskować. Ja swoje szkiełkowałem, bo robione po znajomości.
-
W końcu znalazłem firmę która mi to wypiaskuje z zewnątrz tylko za rozsądne pieniądze
Malowane będzie jednak farbą w sprayu na wysokie temperatury.
Byłem dziś w jednej firmie gdzie powiedzieli:
Wypiaskujemy z zewnątrz, pomalujemy proszkowo ale musi pan usunąć cały nagar z wewnątrz bo po wypalaniu w piecu wszystko później panu może odpaść do silnika.
Koszt 400zł netto i do 10 dni czekania :|
-
Wow w Warszawie macie kosmiczne ceny widzę :-)
To w takim razie ile zaśpiewali za samo piaskowanie?
-
Po oględzinach moich pokryw, lakier w 80% usunięty środkiem w sprayu facet powiedział mi około 20-30 zł sztuka.
Pierwszy koleś do którego pojechałem ( pokrywy jeszcze miały lakowe ) za szkiełkowanie krzyknął 150zł szt. jeśli uda mu się w godzinę szt. ogarnąć.
Dalej było podobnie, albo nie chcieli robić bo mówili że robią śrutem, albo ceny jak za renowację 4 felg...
-
Matkoboskokochano... Ceny jak za nocleg w Ritz'ie w Paryżu.