-
Sam widziałem kiedyś V12 z lpg i miała dwa przełączniki. Zamontowana tam była instalacja stag podobno nie da się tego obejść. Z kolei kme ma możliwość łączenia dwóch przełączników w jeden. Ciekawi mnie czy Ci mechanicy od gazu w ogóle kiedyś mieli okazję montowania lpg w v12:) Co do kupna auta bez przeglądu dziwi mnie, że nie pojechałeś na stację przed zakupem tylko już po fakcie. Byś miał sprawę jasną co do naprawy itp. Chyba, że auto było w atrakcyjnej cenie, że nawet nie było sensu go sprawdzać.
Co do zwrotu auta moim zdaniem marne szanse. Wszystkie usterki były do wykrycia jeśli się pojedzie sprawdzić auto. Sprzedawca powie, że auto nie bez powodu było bez ważnego przeglądu. W sprawie gazu chyba też nie można się czepiać jeśli on nawet nie był wbity w dowód rej.
Powodzenia w ogarnianiu auta
-
ale ja serio mam 2 przełączniki .,,,,,,,
-
Dzwoniłem do właściciela samochodu. Powiedziałem mu o tych wszystkich usterkach i że decyduję się na zwrot samochodu. Powiedział że nie ma problemu ale że za paliwo mi nie zwróci. zostało coś więcej jak 25 litrów. myślę że to będzie dla mnie nauczka i lepiej się przyglądnę przy zakupie takiej "okazji" następnym razem. szkoda tylko że cały dzień zmarnowany bo musiałem wziąć urlop w robocie żeby poogarniać.
-
Dobrze, że ta nauczka była mało kosztowna dla ciebie ;) Jak będziesz w przyszłości szukał V12 czy w ogóle 7ki to zawsze dokładnie ją obejrzyj, a jak sam się nie znasz to wez kogos ze sobą kto ma pojęcie. Możesz zawsze zapytać też na forum o konkretny egzemplarz. Powodzenia ;)
-
To, że poprzedni właściciel zgodził się na zwrot auta to najlepsze co mogło Cię spotkać w całej tej historii. Pozdrawiam i nie zrażaj się do BMW !!!
-
Koleś z taką chęcią przyjmie auto bo może zdał sobie sprawę z faktu, że za 6700 to łatwo je sprzeda. Cena okazyjna jak za jeżdżące auto z gazem.
-
A może je podrobi i wystawi za 12 :)
Tak czy siak spoko, że się zgodził na zwrot.
-
Zwracaj jak się da i szukaj jakiejś normalnej 7 ki :thumb:
-
Tak prawdę powiedziawszy to V12 ma 2xDME każde po 6 cylindrów.
Nie spotkałem się też z jednostkami LPG dla 12 cylindrów więc kiedyś robili tak że wstawiali 2xLPG dla 6 cyl każdy bez synchronizacji.
Na dzień dzisiejszy słyszałem o komputerach które komunikują się ze sobą (synchronizacja miedzy komputerami LPG)
Porządny gaziarz podpiął by to na jakimś przekaźniku i po problemie dwóch włączników.
Ci mechanicy co tak się smiali to pewnie pierwszy raz patrzyli na V12 i samoje..i z silnikiem na fejsa wrzucali bo to był dla nich szok.
Jeśli chodzi o zbiornik to standardowa dolegliwość. Predzej czy później zacznie przeciekać, ja swój pospawałem i jezdze do dziś.
Cena którą zapłaciłeś była smiesznie mała za samą bude, no chyba ze ruda skakala po całym nadwoziu.
Jeśli silnik chodził równo to była warta tej kasy.
-
Właśnie wracam swoim nowym BMW z powrotem do domu. Już wiem dlaczego facet tak chętnie chciał auto odebrać :/ Przyjechałem do niego z bratem i mówię że mi syfa wcisnął i że kasę chcę bo to auto nie jest warte nawet tych pieniędzy co zapłaciłem. Powiedział że spoko że wszystko fajnie i odlicza kasę i wręcza mi 4000 PLN ? :O ja się pytam gdzie reszta a ten mi mówi że tyle zapłaciłem mu wczoraj z takim szyderczym uśmiechem na twarzy... Fakt na umowie było mniej wiadomo bo opłaty do skarbówki itd ale ku...a m.ć !!!
Tak się nie robi do ch.ja... Chyba ją już zostawię nie ma wyjścia bo z tym frajerem nie mam zamiaru się użerać. Jak będzie festyn u nich na wsi to ja się z chłopakami tam przejadę...
Pomijając dalej nie działa ogrzewanie uzupełniłem 0.5 litra płynu teraz, Webasto zadziałało na chwilę i zaraz zgasło... może się zapowietrzyło coś??? może ten paprak coś pochrzanił przy montażu gazu albo coś ? nie jeździłem jeszcze na gazie bo raz że nie ma nic w butli a dwa do wymiany są 2 wtyczki od wtrysków gazu bo się urwały mu ....