-
Widzę, że zakup tej skrzyni graniczy z cudem. Mógłby mi ktoś dokładnie napisać co kupić, co przerobić, żeby móc zastosować skrzynie z zieloną tabl? W miarę możliwości prosiłbym o nr kompa itp. Dlaczego wał trzeba przerabiać i co dokładnie trzeba przerobić? Czy jak kupię skrzynię z wałem to obejdzie się bez przeróbek?
-
Moim zdaniem idziesz w złym kierunku - kupisz używkę, namoncisz z przeróbkami i finalnie będziesz mało zadowolony, o ile w ogóle - to są na prawdę wiekowe auta i części, mało kto wymieniał olej w ASB i niestety, ale raczej trafisz na minę.
Nie lepiej te pieniądze zainwestować w remont tej skrzyni, którą masz ?
Pomyśl.
-
Kolego powiem tak. Mój brat tez miał problem z tą skrzynią. Kupił taki automat z innego auta chyba z e46 i zwyczajnie przezucil bebechy i wszystko bangla aż miło. Fakt faktem że zrobił to sam ale grunt ze się udało 😊
-
nino, ale tej skrzyni pewnie nie naprawię za 500-1000zł a karoseria mojego auta "nie jest warta", by wrzucić w nią 2500-3000zł, bo z taką min kwotą za remont skrzyni trzeba się liczyć...
avecezarave, przeszło mi przez myśl takie rozwiązanie ale myślałem, że różni się to czymś więcej poza obudową, dzięki za wskazówkę. Mógłbyś dopytać dokładniej czy to była na pewno skrzynia z e46? 5HP18 i czarna tabliczka, tak?
-
Proszę o jeszcze jedną odpowiedź na pyt: Od jakiego modelu auta i silnika podejdą mi "bebechy" do mojej skrzyni? Chodzi o przełożenia. Mam możliwość kupna 5HP18 z czarną tabl z M60B30 ale z e38. Wnętrze podejdzie bez problemów? Komp zostaje mój. Kolejna to z e34 2.5 TDS ale co przełożeniami?
-
wydaje mi sie ze z e38 by ci pasowała, ew podmienic płyte sterująca
-
Nr mojej 1056000088, nr tej z e38 1056000092.
-
Jaka jest różnica między moją skrzynią (1056000088) a 1056000087? I czy też podejdzie?
-
-
To masakra jakaś. Nigdzie nic znaleźć nie mogę. Pozostaje chyba opcja kupna tej ......92 z e38 i przekładka wnętrzności.