Faktycznie obserwuję głownie auta na autoscout i mobile, otoMoto to raczej z ciekawości i czasem dla śmiechu, jak widzę od miesiąca auto w Holandii, potem na otoMoto ma nagle 150k mniej przebiegu :D
Wersja do druku
Faktycznie obserwuję głownie auta na autoscout i mobile, otoMoto to raczej z ciekawości i czasem dla śmiechu, jak widzę od miesiąca auto w Holandii, potem na otoMoto ma nagle 150k mniej przebiegu :D
a czemu bierzecie pod uwagę tylko spalanie, diesla będzie ciężko kupić niezatyranego, a wszystko w tym silnikui jest droższe niż w benzynie
2.8 jest proste I tanie w obsłudze I można te auta jeszcze kupić z małym przebiegiem. Wiem bo w tamtym roku kupiliśmy dwie takie sztuki z małymi przebiegami, a wszystkie diesle, które oglądaliśmy miały grubo ponad 300kkm. Oczywiście te z potwierdzonym przebiegiem. Poszukiwania odbywały się w Niemczech.
Ja jeżdżąc dynamicznie mam spalanie 17l lpg w mieście. Ale to piątka w manualu i małe miasto. Ten silnik jest na prawdę trwały i bezproblemowy a zrobiłem już 100 tys. Cena za kilometr wychodzi lepsza niż w ropie. Odpada sporo kosztownych bolączek diesla, problemy zimą itp. Na plus diesla imo tylko moment obrotowy bo m52 to trzeba kręcić żeby jechało.
Wysłane z 1+2
Panowie, nie róbcie sobie żartów pisząc, że v8 pali wam w mieście 2 litry więcej niż w trasie.
Jeśli ma być oszczędnie to albo 2.8+lpg albo diesel.
2.8 to bardzo fajny i oszczędny silnik. Jeździłem kilka lat e39 z takim silnikiem a teraz jeździ nią mój ojciec i fajniejszego silnika ze świecą szukać. W e38 pewnie więcej spali ze względu na masę auta ale zdecydowanie mniej niż v8.
napisane na smartfonie z pobitym ekranem.
2.8 tez nie jest jakimś mułem bez przesady...zauważyłem że wiele osób tak twierdzi a tak pozatym przecież e38 to nie miejska wyscigówka do tego lepsze e36 2.8.
2.8 daje rade, to dobry niewysilony silnik i do tego oszczędny. Pali na tyle mało że nie myślę o zakładaniu gazu. W cyklu mieszanym mieści się w 9,5-10l/100. Koła 18 szer. 235 przód i 255 tyl. czego chcieć więcej :) Litra więcej mi brała poprzednia E34 M50B20 Touring.
A jak jest z podwójnym vanosem po lifcie? Trzeba się tego bać, czy da się żyć?
Dochodzi lambda za katem i ten drugi vanos ale max moment masz niżej. Ja bym bral.
Wysłane z 1+2
Regenerować da się zawsze, czy może być tak, że już będzie konieczność wymiany na nowy?