-
Aldik wlasnie chcialem o to zapytac czy lepiej robic od razu czy poczekac az sie bardziej posypie.. A narazie kase zbierac na generalny remont skrzyni? Bo pewnie regeneracja konwertera i wymiana tarzczek, mechatronika, oleju itd to pewnie z 8tys wyniesie?
-
Ja zaraz po zakupie auta w 2010 roku robiłem skrzynie. Wiadomo olej, miska, tarczki na jednym biegu, hydrokinetyk i tio wyszło 4800 brutto ( w tym 500 programowanie w aso które guzik zmieniło:) ). Do dzisiaj jest ok :) U mnie głupiała przy zmianie chyba z 4 na 3 i przy ponad 200 nie wiedział co ma zrobić - ale dokładnie juz nie pamietam jak to było, wywalało wtedy bład skrzyni i wchodziła w tryb awaryjny ..
Pytanie awaria którą masz wpłynie na pogorszenie stanu skrzyni czy nie !? Ja chyba bym poczekał przynajmniej aż zacznie błąd wywalać :)
-
Mysle ze bedzie gorzej bo jednak cos tam sie uslizguje.. Czas pokaze..
-
Gorzej to będzie na bank, oby tylko co innego się przez to nie uszkadzało - ale myśle, że nie..
-
Chlopaki mam kolejne pytania odnosnie skrzyni...
Czy skrzynia podczas jazdy na "D" po zatrzymaniu się do zera powinna zredukowac na "1" czy moze zejsc tylko do drugiego biegu i z niego ruszyc? Zdazyla mi sie kilka razy sytuacja gdzie ruszala z drugiego biegu, a raz chciala ruszyc z "2" ale chyba uznala ze chce ostrzej ruszyc i zredukowala na "1" z szarpnieciem..
Druga sprawa w jaki sposob sprawdzic czy uslizguje się sprzeglo czy tarczki w skrzyni? Za cholere nie moge tego wyczuc
-
-
Chyba zawsze schodzi, no i to jak to w e65 twardo niestety.
-
Czyli cos mam skiepszczone... :/
-
Czeka cię remont mechatronica. Wszystkie części do dostania u Sebka. Koszt około 1200zł. Ja planuje remont na marzec-kwiecień bo garaż mam nie grzany.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
-
Charzun a po czym wnioskujesz, że nie schodzi na 1? Ogólnie jak skrzynia chodzi płynnie, to nie tak łatwo wyczaić, na którym biegu jest aktualnie.