Zamieszczone przez
prezE32s
Napraw nie miałem żadnych bo z żadnego z nich nie korzystałem dłużej niż rok czasu. W A8 zarówno D2 i D3 pierwsze co to rozrząd, koszt około 2000zł, w D3 zaczynały mi już stukać nastawniki wałków rozrządu i świecił przez to Check (coś jak Vanos w BMW) Phaetony miałem dwa 3.2 V6 benzyna i 5.0 V10 Tdi, ale jeśli nie chcesz VW to temat pomijam. W211 super auto, ja miałem 2.7 CDi mocy trochę mało i do tego wolna skrzynia... w Mercedesie naprawiałem zawór Lock Up w skrzyni no i standardowo przy tym wymiana oleju. Przy sprzedaży auta zepsuło się sprzęgło przy alternatorze. W E65 miałem diesla 4.0 V8, wszystko hulało okej, jedynie zaczynał się problem ze skrzynią, podczas butowania na czwartym biegu dostawała jakby uślizgu, potem było łupnięcie i auto jechało dalej normalnie. Nie naprawiałem tego, ale nie sądzę, że zwykła wymiana oleju by pomogła. S500 użytkuję od wtorku więc wiele nie mogę napisać poza tym, że airmatic nawet na trybie sport jest bardzo miękki no i że silnik 5.0 V8 w tym aucie to istny szatan :) jak potrzebujesz jeszcze jakiś informacji to wal śmiało :)