Centralny z pilota otwierasz i zamykasz tym samym, okrągłym przyciskiem.
Prostokątny służy właśnie do uruchamiania alarmu i dezaktywacji czujnika przechyłu.
Spróbuj, to nic nie kosztuje.
Wersja do druku
Centralny z pilota otwierasz i zamykasz tym samym, okrągłym przyciskiem.
Prostokątny służy właśnie do uruchamiania alarmu i dezaktywacji czujnika przechyłu.
Spróbuj, to nic nie kosztuje.
No to ja mam coś po&^%ne, bo u mnie okrągłym otwieram, a prostokątnym zamykam... O_o
Ale nagrzebane coś może być, bo miałem okładaną "chińską centralkę" ZamSter i po ożywieniu kluczyka ona tam po prostu siedzi nieużywana i wpięta w układ... Pewnie monter coś nagrzebał :/
Jeżeli ori centralka nie bangla to całkiem prawdopodobne, że przyczyną może być chiński element.
Ori centralka bangla, bo zamykam i otwieram auto swoim kluczem-pilotem, tylko dzieje się to w sposób taki jak opisałem. Kiedy montowałem chinola, mój kluczyk nie miał folii ze ścieżką w środku i gumek i dopiero później go naprawiłem i zakodowałem.
To powinien działać książkowo.
Ja w swojej e32 też miałem dodatkowy moduł, bo ori kluczyki podobno nie działały.
Ożywiłem je, zakodowałem i otwieranie/zamykanie centralnego, uzbrajanie/rozbrajanie alarmu działały jak opisane w książce.
Ehhh... Musiałbym podjechać ze schematami do tego magika od alarmu żeby spróbował to odmontować i przywrócić pełną sprawność.
To moze tez wywale dokladana centralke bo jest wpieta w kable .... Moze to powoduje jakies zaklocenia w pracy alarmu fabrycznego .... Chcialem zostawic bo a noz sie przyda ;-) ale chyba wywale to
No w scyzoryku otwieram i zamykam tymi duzymi gdzie strzalki , alarm uzbrajam tym malym co jest na grzbiecie scyzoryka , wtedy zapala sie dioda i silowniki rygluja drugi raz , z kluczyka podobnie , raz przekrece tylko central zamyka , mocniej przekrece rygluje i zapala sie dioda , przytrzymam -domykanie szyb
A to ja się pod temat, bo po dokupieniu scyzoryka i zakodowaniu go nie działa mi alarm ani z pilota ani z kluczyka...niby nie jest mi to potrzebne, ale skoro działało, to chciałbym aby tak było...:RpS_tongue:
Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tak się stało...?
moloko,
na podstawie czego stwierdziłeś, że scyzoryk został zakodowany?