X2
(10 znaków)
Wersja do druku
Powtórzę jeszcze raz to samo co pisałem w temacie sensu silnika 2.8 w e38: jeżeli ktoś chce robić z 7er katowóz do ganianek po mieście to krzyż mu na drogę. Co do samego auta: Mława- zagłębie kombinatorów i stolica Cyganerii w PL. Oczywiście o niczym to nie świadczy ale autor sam wspomniał że sprzedawca coś kombinuje i trzeba mieć oczy szerzej otwarte. Rejestracje auta z Sierpca.
Chłopaki wrzućcie na luz, można zarówno w manualu, jak i automacie :)
Temat zszedł na wątek zupełnie bezsensowny, każdy jeździ dokładnie taką skrzynią jaką chce i jest mu wygodnie.
Dokładnie tak..Ostatnio modne jest zbaczanie z tematów ;)
Zboczeńcy !!!!!!!!!!
Zarówno automat jak i manual mają swoje zalety i wady. To jest debata pokroju: który kolor jest ładniejszy. Totalnie bez sensu. Osobiście w 7er. chciałbym mieć skrzynię manualną spiętą z silnikiem 4.0d
Pany skończcie tego OT :P
Ogólnie jeśli ktoś byłby zainteresowany tym autem to nie polecam! Już sama rozmowa z właścicielem zniechęca do dalszych jakichkolwiek działań w tym kierunku. Kręci masło jak tylko może a Vin'u i zdjęć jak nie było tak nie ma nadal.
no i sprawa wyjaśniona
Różnica jest taka ze 740 na automacie nie obejdzie 750 a 740 w manualu juz tak i do tego dużo mniej pali.eksploatacja tańsza wiec dalej jestem za manualem.
Chociaż szczerze mówiąc eski mojej nie wyobrażam sobie na biegowce. Może jestem skłonny do manuala w e38 dlatego ze traktuje ją bardziej jako "zabawke"