I skrzynia nie padła po wymianie? Łamiesz stereotypy :)
Wersja do druku
I skrzynia nie padła po wymianie? Łamiesz stereotypy :)
Ja widzę że tutaj co niektórzy to mają większą wiedzę niż sam producent skrzyni. ZF zaleca wymianę chyba co 80.000km, user twierdzi że się nie wymienia :D
Polaczkowatość lvl. 100
Panie i Panowie. Przeczytajcie tytul watku. To nie jest na temat czy wymieniac czy nie. Koledze cos nieciekawego dzieje sie ze skrzynia i prosi o sugestie co to moze byc wiec podalem pare przykladow z autopsji i kilka sugesti ustere.
A wy jedziecie jeden na drugiego i po mnie bo ktos wymienia a ktos nie.
Nie zycze sobie uwag na temat moich zebow i umyslu - to moja sprawa, a forum dotyczy BMW.
Jak ktos odsyla mnie do lektury to dziekuje, skozystam bo wiedza to przewaga, nigdy za malo.
Nikogo tez nie ganie jak sobie zmienia olej regularnie. Zmienil raz, nic sie nie stalo wiec dobral odpowiedni olej i zna odpowiedniego fachowca ktory potrafi to zrobic dobrze.
Nie mniej jednak ci ktorzy tego nie robia i moze sie martwia to napisze dla nich - nie ma o co.
Jak pani wyzej pisze oprocz hydraulicznej funkcji gdzie przyznaje mi racje olej nie traci prawie wlasciwosci, pelni role chlodziwa dla elementow ciernych - to pytanie co ile zmieniacie olej w manualach? Tez co 60kkm? Jesli to slowo klucz? A co ile w moscie? Bo w automacie nie ma nic wiecej jak uklad hydrauliczny i druga czesc skrzyni to zebatki, podkladki dystansyjne, lozyska i tp.
To nie nowy olej zabija tylko nie fachowa robota, zly olej badz temperatura i podtawa jest eksploatacja !!!
Oznaczenia skrzyni z czrna etykieta - oil longlife. To dla kogo to pisza?
Jak padnie skrzynia to nie wina niezmieniania oleju a eksploatacji.
Dlaczego w audi a8 d2 nic nie pomaga a skrzynie sie sypia jak domy w iraku? Bo nie odpowiednio rozwiazana skrzynia technologicznie - 4.2, duzy moment, naped quattro i dosc ciezkie auto(choc alu)
Drugi przyklad podam z autopsi - toyota supra przeleciane ponad pol melona, nigdy nic w skrzyni nie zmieniane, opony tylne zmiana co 2 tyg, ogien. Dlaczego nie pada? Bo tak zoztala zaprojektowana!!!
Odpowiem, ZF zaleca zmianę oleju w skrzyni, cokolwiek twierdzą potem producenci zalecając wymianę od 30 tyś km do nigdy to robią to na własną odpowiedzialność. polecam zmienić i zobaczyć co z niej wyleci, nie będzie czerwone a brązowo-bure. Osobiście w swoich autach zmieniam olej i w dyfrach i w każdym rodzaju skrzyni, zarówno manualnej jak i automatycznej oraz w reduktorze a biorąc pod uwagę obciążenia w terenówce robię to często. Co parę tysięcy lub nawet co kilka setek w zależności od warunków w mostach. co 10 tyś w reduktorze i co 30 tyś w automacie. wszystkie te mechanizmy działają prawidłowo również właśnie dzięki wymianie oleju. W osobówkach i motorach zmieniam wszystkie płyny zaraz po zakupie a potem regularnie i wszystkie żyją.
nie jestem stereotypową "głupią blondynką" która zmienia olej bo daje sobie wmówić co tylko powie pan mechanik, mam wieloletnie praktyczne doświadczenie w mechanice zarówno z racji wykonywanej pracy jak i przyjemności jaką mi daje.
Co do wymiany powiem jeszcze, że:
- skrzynie automatyczne wychodzą z fabryki zalane nowym olejem, gdyby takowy im szkodził zalewali by je od razu starym.
- na starzenie się oleju ma wpływ nie tylko jego praca ale również zużycie elementów, w dyfrach i manualach to drobinki metalu z elementów zębatych, w skrzyniach automatycznych i motocyklowych są to dodatkowo cząstki z elementów ciernych.
Problem polega na tym, że cząstki te zawarte w oleju mają charakter niszczący dla pozostałych elementów. Zauważ, że w większości skrzyń i mechanizmów różnicowych znajdują się korki lub wkładki magnetyczne, które mają za zadanie wyłapać część tych zanieczyszczeń wspomagając filtr, niestety mimo tego olej trzeba wymieniać.
"polecam zmienić i zobaczyć co z niej wyleci, nie będzie czerwone a brązowo-bure"
Po zmianie oleju w dieslu i 1000km spuscimy znow czarny smar. Czy znaczy to ze jest zly, brak odpowiednich wlasciwosci?
" w swoich autach zmieniam olej i w dyfrach i w każdym rodzaju skrzyni, zarówno manualnej jak i automatycznej"
Zaloze sie ze 80% a moze wiecej uzytkownikow nie przyszlo na mysl zmiana oleju w manualu.
" skrzynie automatyczne wychodzą z fabryki zalane nowym olejem, gdyby takowy im szkodził zalewali by je od razu starym"
Nikt nie twierdzi ze skrzyniom szkodzi nowy olej. Prosze czytac uwaznie. Tak samo jak nie szkodzi im nie zmienianie oleju.
A powodow wymienilem kilka. Tak samo jak zaprzestalo Bmw zestawiac 4.0d z pierwotna konstrukcja automatyczna bo nie wytrzymywala momentu. Nic jej nie pomoglo, nawet swiezy olej co 60kkm.
wytaptane z galaxy note 4
Przestań pisać pierdoły to się odczepię. Po zakupie auta które miało faktyczne 250 tyś, skrzynia szarpała i leniwie zmieniała biegi. Od razu zdecydowałem się wymienić olej w skrzyni. Zrobiłem to sam według zaleceń producenta. Od razu poczułem różnicę i wszelkie problemy zniknęły. Skoro komuś pada skrzynia po wymianie oleju to znaczy, że zrobił to źle albo miał pecha i skrzynia padła bo miała dość.
Jeśli ktoś nie wymienia płynów ustrojowych w swoim aucie, robi to z lenistwa albo z niewiedzy.
Skrzynia wymieniona, kupiłem używkę( niby niecałe 200 000 najechane... Auto jeździ do przodu, zmienia biegi, działa, niby wszystko git... Ale zaczął się problem z wstecznym tym razem :D
Nie wiem, tak jakby się ślizgało sprzęgło. Ledwo wyjechałem tyłem z garażu podziemnego... Gaz do oporu, a auto ledwo się toczyło pod tą górkę na wstecznym. Czasem jak cofam słychać jakieś stukanie z tyłu... Z deszczu pod rynne.. Hehe
Możliwe, że to sprzęgło się źle ułożyło czy coś ?? Pozdrawiam !!!
Ale klops - wpadłeś z deszczu pod rynnę, bo wygląda to na drugą przypadłość tych skrzyń czyli problem z koszem/tłokiem wstecznego.
Ja bym ją od razu zwracał w ramach zwrotu towaru o ile masz taką możliwość i próbował odzyskać pieniądze.