Nic tylko cud, miód i orzeszki :D Idę po popcorn i zaczynam czytać cały temat od zera :D
Wersja do druku
YBSA na szczęście mam więcej rozumu od Ciebie... Ty widocznie odpuściłeś naukę przed 2 klasa bo pisać nawet nie umiesz ;)....Język polski - ciężki język ;) Z czytaniem ze zrozumieniem też ciężko u Ciebie ... strasznie ciężko ale mi to obojętne... Za takie obrażanie myślę że 1 tydz. spokoju na forum Ci wystarczy co??. Dobry jesteś , uśmiałem się aż miło ;). Myślę że z Ciebie typek- 'piz..a w świecie kozak w necie '' ;).. w sumie gdzieś ułomności musisz nadrobić.Ja na szczęście nie jedne studia ukończyłem w porównaniu do Ciebie ;) -- może dlatego mi tak do śmiechu z Twoich wypocin ;). Widzę w Twoich wypowiedziach że gdzieś musisz wyładować swoja flustrację, złość ale proszę Cię nie rób tego tam gdzie większość użytkowników ma Ciebie po prostu już dość.... PS. co do serwisowania swoich wszystkich BMW to ciesze się strasznie że większość części mogę zastąpić z fiata 126p czy Poloneza, do e66 to z Wołgi albo Kamaza biorę ;).
YBSA-mistrz ciętej riposty ;)
Ja tam w Grand Cherokee polibusze 3 calowe podkładam pod sprężyny i na forum jeepa jeszcze Cie pochwalą, że dobry lift i głębiej wjedziesz :D
Tak poza tym, chłopek jakich w bmw wielu - mam to, mam sro, mam bmw i jestem zajebisty, a wy jesteście zwykłe polskie biedaki z 7er.
Do sedna, ktoś oglądał to auto? Bo też od jakiegoś czasu je obserwuje, ktoś macał, oglądał, jeździł?
Ty podkładasz polibusze pod całość, lub chociaż oś, a tu było, aby z jednej opuszczonej strony włożyć gumę miedzy zwoje sprężyny, co z kolei równa się zmianie charakterystyki spręzyny z jednej strony.
Tym tokiem rozumowania - z racji ruchu prawostronnego i rond kręcocych się w lewo na prawo możemy wkładać KW variant, a na lewo TA-Technic.
Dobrze wiem o co Ci chodzi.. Nigdy nie usztywnił bym 1 strony na tyle aby sprężyna nie pracowała albo tak twardą gumą aby zwoje w których siedzi też nie pracowały !Guma jest na tyle elastyczna że nie obawiam się o negatywny skutek, takich gumek weszło by z 5 w taką sprężynkę...Autem porusza się tylko 1 osoba bez ładunku i do pracy. Tył compacta to nie ciężka doopa 7er-a... Dodam ze autko z taką gumą śmiga przeszło 6 lat.= około 60 tys. zrobione. Każdy robi jak uważa a że inni nie umieją tego zaakceptować to już inna bajka. Tyle w temacie, teraz trzeba poczekać aby go posprzątać ;)
Wniosę trochę treści merytorycznych do wątku. Może nie na temat E38 ale na pewno na temat sporu.
W zestawach zawieszeń które montowałem i montuję w pudełku wraz z amortyzatorem i sprężyną znajduje się również podkładka pod sprężynę o grubości około 1 cm. Podkładkę tą wkłada się pod przednią sprężynę od strony kierowcy czyli prawą lub lewą do wyboru w zależności od umieszczenia kierownicy w samochodzie. A na cóż jest ta podkładka ?? A właśnie po to aby zniwelować wpływ stałego obciążenia samochodu kierowcą.
W zestawach innych firmy natomiast często wybieramy inne sety dla aut LHD i inne dla RHD ponieważ przednia sprężyna od strony kierowcy jest około 1 cm dłuższa.
Wprawdzie mowa tu nie o autach osobowych tylko 4x4 ale zasada działania jest taka sama.
http://www.trspares.com.au/pics/anr2...r%20disco2.JPG
Martynka . Ty to jesteś druciarz ... ;)
Ba i to nawet szkolony, autoryzowany i z homologacją :)