-
Fazi kupuj i jeździj i się ciesz Twoje auto twoja zabawa. A to że dałeś się nabić w balona przy pierwszej 7er to już Twoj problem... Nie Twierdzę że się nie da kupić e65 za niską kwotę..26 tys. to już nie 22-23 jak kolega wyżej pisał. Twierdzisz ze wszystkie cofane...ok , idąc takim tropem to Twoja chyba z 600000 na te 400000 jest zrobiona- sam taką teorię wymyśliłeś. Każdy ma swój rozum jak pisze ADASIO i wcale nie trzeba nas słuchać.
-
Mnie zawsze zastanawia i śmieszy jedno
Postawa tych co chca kupić najtańsze auto na allegro i wierzą że będzie OK, bo przecieź nie ma gwarancji że te droższe się nie zepsują
a potem milion tematów co to sie nie dzieje w ich autach - ludzie nikt dobrego auta za darmo nie odda czy to Polak,Włoch czy Niemiec
Jak cena jest niska to jest tego przyczyna - w okazje nie wierze tak jak w bajki i pozaziemskie cywilizacje - kto myśli inaczej jego brocha
Za chwile na allegro będa ceny po 10 tys za e65 - kupujcie do woli kto wam broni????
A pitolenie że drogie się może zepsuć to w d... sobie wsadzćie
Nowe też się może zepsuć
Zatem kupujcie jak najtaniej śmiało
HA HA HA
a potem narzkajcie jakie to e65 żle wykonane i do d... - byli tu już tacy i kariery nie zrobili więc i wam jej nie wróże - jeszcze nie widziałem żeby ktos kupił lompa najtanszego i mega był zadowolony ale próbujcie :)
-
Jakub sam sie dales zrobic w balona i nie zycze sobie takich tekstow do mnie. Wszystkie w polsce maja 180 tys km. Moja ma milion a twoja jest najlepsza i niech tak zostanie.
-
Podsumowanie : kupujcie rozważnie aby potem nie zakładać stu tematów na forum. Fazi to ty narzekałeś że kupiłeś drogo i się psuła... Nigdzie nie napisałem że kupiłem z górnego progu moje auto. Liczyłem się z tym że coś może być do zrobienia. Moja nie jest najlepsza i zapewne nigdy nią nie była ;). Przez ostatnie 2 lata autko doinwestowałem i dlatego nie sprzedał bym jej za 25tys...Jeśli kogoś uraziłem : PRZEPRASZAM i miłej nocki życzę ;) :peace:
-
No i właśnie o tym mówię że nie chce dać 22-23 a 30 wiec to prawie 30% więcej. Panowie, bez kłótni. Zwyczajnie pytam o rady użytkowników znających mankamenty 7 którzy już przeszli przez pewne tematy po okresie eksploatacji
-
Spokojnie kupisz ładne autko tylko mechanicznie nigdy nie wiesz co trafisz...Na spokojnie żebys wiedział, jak będziesz miał pecha a byli tacy na forum to podczas 1 serwisu zostawisz 7-8 tys zł. a też nie brali pierwszej lepszej tylko szukali. Musisz uważać. Nie ukrywam że dużą rolę po prostu ma tu szczęście. Fazi pisał ze kupił auto za średnią cenę i jest zadowolony.
-
Myślę że szczęście to kluczowa kwestia ;)
-
Czasem mam wrazenie ze czytajac "Nowy temat", jestem w temacie ktory juz przerabialem jakis czas temu i czytam znow to samo... i dobrze mi sie wydaje, bo caly czas trabimy o jednym i tym samym, nie przypominam sobie "starych uzytkownikow" forum ktorzy brna twardo w swoje racje ze za 25k mozna kupic ladne E65, tego zdania sa zazwyczaj "Nowi uzytkownicy" - Z czego sie to bierze?
Spadek cen E65, myslimy sobie... "To juz takie auto mozna kupic za takie pieniadze"?, rejestrujemy sie na forum i poczytamy co mowia o modelu E65... I co? I chlopaki mowia "Nie kupisz dobrego 7er w tej cenie" - i mają racje - Panowie, jedzcie i zweryfikujcie te auta z bliska, zobaczycie o czym mowa, nikt tutaj nie mowi ze "Cena jest wyznacznikiem dobrego auta" - bo nie jest - tylko przy tym tanim egzemplarzu jedyne szanse jakie wzrastaja to nie na to ze traficie na wóz jaki szukaliscie a tylko na to ze wrocicie z golymi rekami z zakupow. Nie odpychamy was od zakupu wymarzonego auta - wrecz przeciwnie - tylko chcemy oszczedzic wasz cenny czas i pieniadze, chyba tym nie chcemy dla was zle?
Prosta definicja :
Kiedy Kowalski zaplacil trzy lata temu za 745i 02' 45k, kupil auto bezwypadkowe, przez okres ten uzytkowania zainwestowal w niego 15k pln (na przeglady i powiedzmy drobne awarie) to on tych pieniedzy nie chce zwracac, bo nigdy nie zwroci - to proste - ale proste jest tez to, ze i takiego auta wam nie sprzeda za 25.000 pln ! Mimo to jest to auto na dzis dzien jest 12letnim autem z przebiegiem 320tys ! ...bo sam duzo za nie zaplacil, dbal o nie, wie co to za samochod i wie ze nowy wlasciciel kupuje od niego zadbane autko, a on sam nie "pozbywa sie szrotu". Dzisiaj Ci co oglaszaja te auta po 27k - chce sie ich pozbyc, wsadzili w nie duze pieniadze i konca nie widza swych "dokladek" (skarbonka bez dna) dlatego wola tak tanio sie ich pozbyc. Jesli ktos kupil (nie koniecznie E65) jakis samochod z tego nizszego pulapu cenowego i jest szczesliwy - ciesze sie z jego szczescia i ja - ale spojrzmy prawdzie w oczy - okazje sie nie zdarzaja. Ceny E65 spadaja, ale tylko zakupu - serwis i czesci pozostaja bez zmian.
Tyle.
-
W dalszym ciągu jest dyskusja nie na temat ;/
-
Pol godziny zajelo mi wyprodukowanie tej tresci powyzej... Na marne.
Wrocilem sie do pierwszej strony, autko ktore przedstawiles : Super okazja, dobrze wyposazone, dobry silnik i bardzo niski przebieg (nie jedno 4letnie F01 ma juz wiecej nalatane) wiec przebieg jak najbardziej "weekendowy".
Ty ze swojej strony sprawdz jak tylko mozesz i ogladnij jak tylko pozwala Ci Twoja wiedza na temat aut, a reszte znajdz najlepiej kogos "ogarnietego" kto ma komputer, czujnik lakieru i zna sie na autach, szczegolnie E65 bo nawet jak oblecisz 10godzin forum o tym i o tym to nadal nie dasz rady sprawdzic tego jak trzeba sam lub z kolega. Wiec powtarzam, musisz miec sprzet i warunki. Albo popros chlopakow z forum ktorzy sa z okolic o pomoc przy ogledzinach albo niech poleca Ci jakiegos "eksperta" czyt. Mechanika - taka moja rada.