Kolego wstaw jak mozesz linki do tych dwóch wirtualek bede bardzo wdzięczny...
Wersja do druku
Niestety nie mam doświadczeń z tymi autami. Jedyne co mogę powiedzieć, że po jeździe e60, byłem mile zaskoczony wracając do mojego W124. Pomijam już fakt, że w e32 mam uczucie kompletnej izolacji od otoczenia, auto ma 27 lat niemalże.
Ale odezwałem się tylko dlatego, że kilka razy już miałem do czynienia z Continentalami I są to wybitnie szybko starzejące się opony, które po dwóch latach są twarde jak kamień. To w zasadzniczy sposób wpływa na ich głośność, przerabiałem to ostatnio w aucie żony. Zamiana na Micheliny zaowocowała kompletną ciszą.
Pominę runflaty, bo to już jest zupełnie nieporozumienie w kwesti komfortu.
Ja nie miałem negatywnych odczuć w jeździe F01, zwłaszcza że w tym samym czasie dla porównania do dyspozycji było E65.
Arman wahania mam co do komfortu nie do caloksztaltu.nigdy nie myslalem ze bede mogl posiadac 3 letnie 7 er.ale wszyscy ktorzy mieli i maja f01 jaka jest jakosc elementow w stosunku do porzednika :( sprobuje zrobic test drive 730d SE i zobqczymy
Do starszych modeli też mieli DIS'a i Progmana, a wielu ogarnia to Inpą, NCSexpert i WinKFP.
Podobnie w serii F.
Da się inpą diagnozować po kablu ENET, da się kodować i programować za pomocą ESYS.
Jest też ISTA Rheingold, którą instaluje się bez problemu na win xp, vista, 7 czy 8 i działa po kablu K+DCAN, ENET czy z ICOMem.
Tak więc możliwości diagnostyki jest wiele. Nie jest konieczna już wirtualna maszyna. Po to m.in. powstała Ista Rheingold
Nigdy nie jeździłem F01, a zaledwie siedziałem w jednym przez dwie minuty... mogę tylko powiedzieć że jak to przystało na miłośnika 7er, F01 (koniecznie w M-pakiecie) mega mi się podoba pod kątem stylistycznym i choćby nie wiem co, trudno jest mi sobie wyobrazić że ktoś mógłby spieprzyć ten model do takiego stopnia ze "KOWALSKI" płacąc w salonie za niego 0.5mln Pln mógłby się w nim ktoś poczuć jak w nowym Oplu (na przykład)... bo tu coś niedopracowane, tu coś skrzypi, tłucze się itp.
Nie proponuje innych aut, typu A8 D4 czy Jaguar XJ konkretnie wybierasz między dwoma innymi modelami, dlatego skupiając się na W221 vs F01 - wybrałbym to drugie... mimo to że bardzo mi się podoba W221 (o W222 nawet nie wspominając <marzycie>) to jednak tutaj F01 góruje nad "Gwiazdą" choćby nawet dlatego że jest nowszą generacją, co widać na pierwszy rzut oka.
Takie jest moje zdanie.
Arman ujete wszystko w jednym poscie.jednak uwierz mi ze jak bysmy sie przy jednej f ce przysiedli to bym sporo powytykal.dam jej jedna szanse i zobaczymy przy weekendzie 730Ld se
Za moich czasow ISTA Rheingold nie bylo:) Spiesze potestowac. Dzieki za info.
Czy ktorykolwiek z kolegow posiada jakies info odnosnie roznicy pomiedzy wersja SE i SPORT. czy sa tam jakies roznice dotyczace sztywnosci i wysokosci zawiwszenia.pozdrawiam
Zakupione :) f01 z 2012 roku czarna .dziekuje wszystkim za pomoc.faktycznie opony mialy mega znaczenie ale stan auta jeszcze wiekszy.moja balbina ma 37k mil i jest bez ryski zadnej w srodku :)