W moim przypadku, OC + koszt członkostwa w PZMOT na kolejny rok wyniosą 396PLN.
Miasto blisko Warszawy, silnik 3.5L, zniżka 65% w PZU.
Wersja do druku
W moim przypadku, OC + koszt członkostwa w PZMOT na kolejny rok wyniosą 396PLN.
Miasto blisko Warszawy, silnik 3.5L, zniżka 65% w PZU.
Poszkodowany chce tego, co mu się należy. Gdyby to w Ciebie ktoś uderzył to chciałbyś drzwi w plastikowych zamiennikach które odstają czy jednak oryginały z ASO, takie jak miałeś przed kolizją? Jeśli masz jedno auto w domu i jeździsz nim do pracy, to przesiadłbyś się na miesiąc do autobusu czy jednak chciałbyś zastępcze tej samej klasy? :) Pracuję w autach zastępczych i wiem, że niektórzy wymagają lepszych niż mają (ja tak robię, a co), a niektórzy z kolei chcą cokolwiek, za Passata są w stanie przyjąć Corsę, byleby na łeb nie padało.
Panowie,
nie o tym jest ten temat.
Mi wczoraj Pani wyliczyła za e32 750 386 zł (z opcja weterana ),więc jest dobrze. Z ciekawości zapytałem jak by to wyglądało przy normalnych warunkach i wyszło 1200zl :)
PZU przysłało mi polisę, 325 zeta przy jednorazowej płatności.
W tym roku wyszło mi w PZU za E32 ze zniżką na weterana 253zł. Jest jeden haczyk o którym warto pamiętać. Aby mieć zniżkę, nie ma konieczności posiadania w ciągu trwania OC ważnej karty PZMOT czy Assistance. Moja była jeszcze ważna, zaszedłem do agenta ubezpieczeniowego i nie było najmniejszego problemu aby skorzystać z zeszłorocznej, przy wykupieniu kolejnego OC z wyprzedzeniem. Także jedna karta za 80zł działa w sumie na dwa lata. Za rok kupię kolejną i znowu użyję 2 razy.
Hehe....ja też to zauważyłem i tak samo w tym roku zrobiłem...:thumb:
Taka smutna informacja...
"Z przykrością informujemy, że zgodnie z decyzją PZU z dnia 14.12.2018r., od dnia 19.12.2018r.,
ulegają zmianie zasady przyznawania zniżki na ubezpieczenie OC dla pojazdów âZabytkowychâ.
Zgodnie z tymi zasadami zniżka ma zastosowanie:
âWyłącznie przy zawieraniu nowych i wznowionych umów ubezpieczenia, o których mowa w ust.1,
jeżeli pojazd posiada, tzw. âżółte tabliceâ rejestracyjne (z pięcioma znakami) oraz spełniony jest przynajmniej jeden z następujących warunków:
1) jest pojazdem zabytkowym w rozumieniu przepisów ustawy Prawo o ruchu drogowym â czyli pojazdem,
który na podstawie odrębnych przepisów został wpisany do rejestru zabytków lub znajduje się w wojewódzkiej ewidencji zabytków,
a także pojazdem wpisanym do inwentarza muzealiów, zgodnie z odrębnymi przepisami;
2) jest pojazdem mającym co najmniej 25 lat i uznany jest przez uprawnionego rzeczoznawcę samochodowego za
pojazd unikatowy lub mający szczególne znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji.â
W celu uzyskania szczegółowych informacji bardzo prosimy o kontakt z Waszym agentem PZU.
Mając na uwadze to, że wielu członków PZM, nie posiadających samochodów określonych wyżej,
a starszych niż 25 lat korzystała dotychczas z tej zniżki,
będziemy proponować PZU przywrócenie dotychczas obowiązujących zasad."
~źródło: https://www.facebook.com/pzmot/posts/1979316798784323
No właśnie mi taki sam email przyszedł przed momentem.
Czyli dobre czasy pomalutku się kończą. No cóż, takie życie...:crushed: