A jest i taka szansa, no chyba, że na starość głuchnę :RpS_biggrin:
Wersja do druku
A jest i taka szansa, no chyba, że na starość głuchnę :RpS_biggrin:
Ile opakowań wlałeś na silnik bo jedno opakowanie to 300 ml i starcza na 5l ,czyli na Twój silnik potrzebował byś trochę więcej tak jak ja.
KAMIL temp. powietrza 2 stopnie? wczoraj??? skad?
gregor - kupiłem dwa opakowania, wlałem jedno całe a z drugiego 200 ml.
Rocky - takie wyniki miałem z INPY wczoraj, ale faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi, że coś jest nie tak (temperatura na zewnątrz wynosiła ok. -5 stopni C). Może przepływomierzowi należy się czyszczenie.
Ok.dzięki Kamil za szybką odpowiedź. Dawaj znać na bieżąco jakie tego są efekty po przejechaniu jeszcze kilku kilometrów
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Koledzy którzy użyli ceramizatora pochwalcie się działaniem, odczuliście różnicę w działaniu silnika?, jak ze spalaniem?, ciszej chodzi? łatwiej/lżej zapala?
Warto kupić?
Ja użyłem ceramizatora XADO, podobno najlepszego na rynku. Początkowo wydało mi się, że silnik stał się cichszy, ale nie wiem, czy sobie tego nie wmówiłem. Poza tym nie zauważyłem żadnych efektów. Może dla tego, że mój silnik jest w porządku, mimo grubo ponad 300-tu tys. licznikowych kilometrów i nie potrzeba mu tego typu preparatów...
Tak, jak pisałem wcześniej, polecam NULON. Z nim są efekty wyraźne i w nowych i w zużytych silnikach.
no dobra powiedzmy że że decyduje na produkt nulon. Ale ja robie tygodniowo moze 50 mil moim 7er. To co wtedy? Jak ma sie to do zalania produktu skoro powłoka sama sie nie nałoży?
Używałem kiedyś Nulonu w różnych autach. Za każdym razem zauważałem, że po zrobieniu kilku kilometrów od dodania, musiałem odejmować gazu, bo auto samo przyspieszało. Nulon krąży wraz z olejem uszczelniając i powodując mniejsze tarcie. Powłoka tworzy się praktycznie po kilku minutach od wlania.
Aha. Nie tak prosto dostać ten środek, bo "zieloni" mocno protestują ze względu na teflon. Ale jak klikniesz w googlach, znajdziesz niemiecką stronę ze sprzedażą wysyłkową. Jak masz znajomości w Australii lub Indiach, to też sobie poradzisz ;-)
Czyli nawet gdy auto jest odpalane raz na tydxien to ceramizator warto wlać czy tak czy siak?