ee polak potrafi ;p
Wersja do druku
ee polak potrafi ;p
Właśnie
czy sądzicie że producent czy importer na PL takich aut pozwoli by tak jak Aldik pisze statystyczny Kowalski zaoszczędził 85zł na paliwie??
W ŻYCIU - skroi na serwisie i naprawach tyle że wersje paliwowe nadal będą bardziej opłacalne przez ileś najbliższych lat - przynajmniej dla tego statystycznego Polaka
Poza tym do tego potrzebna jest infrastruktura itd a z tym u nas lipa
Jak już to bardziej był bym skłonny przyoszczędzić i kupic nowe auto...kilku letnie z przebiegiem dużym to zapewne juz jakieś ryzyko..Co do silnika to wydaje mi się że dużej filozofii tam nie będzie.
Będą stacje do wymiany akumulatorów już naładowanych zamiast tankowania. Oczywiście póki co nie u nas :)
http://moto.wp.pl/kat,92714,title,Wy...?ticaid=111e8c
Fki zaczynają sie od 25tys euro - no 730d gdzie oszczędność na plawie to juz nie 85 ale max 45, wtedy to juz całkiem nie ma sensu...
jak tylko auta elektryczne będą u nas popularne zaraz rząd coś wymyśli, na pewno wprowadzą specjalne systemu uniemożliwiające ładowanie w domu a jak będzie można ładować to prąd pójdzie w górę ostro, i na pewno będziemy za ten samochód opłacać abonament rtv :)
Idą w dobrym kierunku, widać że Tesla to firma która będzie dbała o klienta...oby nic się nie pozmieniało.
Im więcej czytam tym mniej kolorowo to wygląda:
http://kopalniawiedzy.pl/Tesla-Motor...-S-pozar,19161
Co nie zmienia jednak faktu, że w E38 widziałbym silnik elektryczny ;)
I ja tez tak uważam.Wszystko jednak wskazuje,że czcigodni włodarze prawie wszystkich marek na świecie są od jakiegos czasu opentani wizją samochodów które bardziej spokrewnione są z autkami zdalnie sterowanymi niż prawdziwą motoryzacją.Technologia z napędem elektrycznym jest cały czas udoskonalana,i przy takim postępie technologicznym jakego jesteśmy wszyscy świadkami,myśle że max za 10 lat zobaczymy ''auto'' które pokona wszystkie wady i problemy z którymi wciąż borykają sie terażniejsze tego typu konstrukcje.No ale to jak sądze dla wiekszości z nas nie jest fajna perspektywa,napewno nie dla :confused:mnie
Spokojnie, Ci najtwardsi dalej będą jeździć benzyną po mimo nałożonych podatków od eko-sreko przewyższających rocznie wartość naszych samochodów.