Jak są warunki, i narzędzia, to w góra 2 dni wymienisz.
Wersja do druku
Jak są warunki, i narzędzia, to w góra 2 dni wymienisz.
Wymienie czy wyjme? dzwig mam komplet kluczy tez jedynie kanalu brak ale chudy jestem i zawsze wystarczalo mi ze wjechalem na 20cm "klocki"
jak już silnik wymienisz to zrób coś z dolotem by nie powtórzyć błędu kałuży,szczerze współczuje:(
przerabiales jakos uklad, ze doszlo do takiej sytuacji?;/
Tam nic nie trzeba przerabiać żeby do takiej doszło,zwróć uwagę gdzie kończy się rura doprowadzająca zimne powietrze u Ciebie w aucie.
ta dziura przy prawym kole od pasazera?
Nawet gorzej, bo w tą dziurę pod puszką filtra wchodzi rura która jest z nią połączona (chyba że jej nie masz) i ciągnie gdzieś gdzieś w dół,wiec jest znacznie gorzej.O zassanie wody nie trudno.Niemcy nie mają kałuż za kostki na ulicach , wiec prowadzili dolot z pod zderzaka tam gdzie jest najzimniejsze powietrze.Stąd takie przypadki.
Jeśli wszystko jest w oryginale to nie jest źle. Rura łączy się w obudową filtra i idzie pod belka zderzaka aż do mniej więcej początku grilla cały czas w belce. Jest uszczelniona taką gąbką owleczona gumą idealnie pasującą w belkę zderzaka i okalająca rurę. Więc nie ma możliwości dostanie się wody przez nadkole lud od spodu jeśli wszystkie plastiki są na swoim miejscu. Jedynie może zaciągnąć jak woda będzie na wysokości belki zderzaka lub wleje się między maską a zderzakiem
Panowie a pasuje silnik 3.0 V8 ? Mam okazje kupic za 500zł od znajomego.. Tylko że był w manualu..
Podejdzie moja skrzynia automatyczna i da rade gaz podłączyć od 4.0?
Nikt nie wie czy będzie to pasować?